26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.577
EURO34.9719
ALTIN2445.8

Başkan Kadir Kara, Aşure Gününü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kadir Kara, Aşure Gününü kutladı
Abone ol
OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, yayınladığı mesajında Hicri yeni yılı, Muharrem ayını ve Aşure günün tebrik etti.
OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, yayınladığı mesajında Hicri yeni yılı, Muharrem ayını ve Aşure günün tebrik etti.

Kara; Aşure gününün, ülkenin ve insanlığın kurtuluşuna, sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına ve akan Müslüman kanının durmasına vesile olmasını diledi.

Başkan Kadir Kara, “Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem, Efendimizin ‘hürmete şayan bir ay’  diye nitelediği, sayısız lütuf ve hikmetlerle dolu kutlu bir aydır. Muharrem, aynı zamanda hüzün ve ibret ayıdır; bizlere, yüreklerimizi sızlatan Kerbelâ’yı hatırlatır.” dedi.

Osmaniye halkının Aşure Gününü kutlayan Başkan Kadir Kara, Muharrem ayının 10. gününün Aşure günü olarak kutlandığını belirterek, “Edindiğimiz dini bilgilere göre bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kutsiyetini arttırmıştır.

Muharrem ayının ve Aşure gününün inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. On Muharrem, yani aşure günü; dinler tarihinde kutsal bir gündür. Kaynaklarda ifade edildiğine göre, aşure gününde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar meydana gelmiştir.

Bu günde, Peygamber Efendilerimiz ve onlara inananlar çok büyük sıkıntılardan, zulümlerden, baskılardan kurtulmuşlardır. Yeni ve güzel başlangıçlara, büyük ilahi lütuflara ermişlerdir. Bizlerde bu güzel günde güzel şeylere başlangıç yapalım. Bir olalım, birlikte olalım” şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Kara açıklamasını şöyle tamamladı: “Tüm halkımızın Aşure günün tebrik ederim. Bu vesileyle Sevgili Peygamberimizin torunu, Hz. Hüseyin Efendimiz ve Kerbelâ şehitleri başta olmak üzere hak için, hakikat için, hürriyet için, adalet için, ahlâk, erdem ve fazilet için, izzet ve şeref için can veren bütün şehitlerimizi rahmet, minnet, şükran, saygı ve tazim ile yâd ediyorum”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar