26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4622
EURO34.7177
ALTIN2436.5

Av tüfeği ile vurulan köpeği tedavi ettirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Av tüfeği ile vurulan köpeği tedavi ettirdi
Abone ol
Osmaniye'de acımasız bir kişi tarafından av tüfeği ile vurulan kurt kırması bekçi köpeğinin ayağındaki kurşun yaklaşık bir saat süren ameliyatla çıkartıldı.
Osmaniye'de acımasız bir kişi tarafından av tüfeği ile vurulan kurt kırması bekçi köpeğinin ayağındaki kurşun yaklaşık bir saat süren ameliyatla çıkartıldı.

Veteriner Hekim Salih Parlakkılıç, küçük bir çocuğa ateş etmekle, savunmasız bir hayvana ateş etmek arasında hiç bir farkın olmadığını belirterek, "Bu tür olayları gören vatandaşlarımızdan ilgili yerlere müracaatta bulunmalarını bekliyoruz. Bu canlılara karşı vicdansız olanlar, hukuk yoluyla cezalandırılması gerekir" dedi.

AMALİYAT BİR SAAT SÜRDÜ
Merkeze bağlı Kazmaca Köyündeki bir taş ocağında çalışan Halil Karagöz, uzun süredir bakımını yaptıkları 'Kılıç' isimli iki yaşındaki köpeğin sol ön ayağında kanamanın olduğunu ve hayvanın ayağının üzerine basamadığını gördü. Acı çeken köpeği aracına alan Karagöz, tedavi için Osmaniye'deki özel bir veteriner kliniğine getirdi. Veteriner Hekim Salih Parlakkılıç, yaptığı ön muayenede köpeğin bacağında kurşun olduğunu belirleyerek hemen tedavi işlemine başladı. Anestezi ile uyutulan köpeğin bacağındaki kurşun yaklaşık bir saat süren ameliyat sonrası çıkartıldı. Açık yara dikildikten sonra köpeğin daha çabuk iyileşmesi için ağrı kesici ve vitamin ilaçları verildi.

"BU CANLILARDA BİZİM ÇOCUKLARIMIZ GİBİ"
Veteriner Hekim Salih Parlakkılıç, "Kliniğimize ateşli silahla yaralanmış olarak gelen köpeğimizin bacağındaki kurşunu bir saatlik bir operasyonla yerinden aldık. Şimdilik hayati bir tehlikesi yok. Yaklaşık 10 gün içerisinde de yarası iyileşecek ve eski sağlığına kavuşacak. Kurşunu bir köpeğe sıkmakla, bir çocuğa sıkmanın farkı yok. Bu canlılarda bizim çocuklarımız gibi, savunmasızlar ve bizlere ihtiyaçları var." dedi.

'HAYVAN DEMEK İNSAN DEMEK, BUDA BİR CAN TAŞIYOR'
Köpeğin avcılar tarafından vurulmuş olabileceğini belirten Halil Karagöz, "Hayvan topallayarak şantiyeye kadar geldi, ayağından vurulmuştu. Köpeği havladı diye vurmuşlar bunu da yine oradaki bir çoban söyledi baktık ama sıkan kişiyi bulamadık. Sonra köpeği aracımıza koyup buraya getirdik. Hemen ameliyata alındı ve ayağından domuz kurşunu dedikleri bir kurşun çıktı. Hayvan demek insan demek, buda bir can taşıyor. Bizlerden bir farkı yok aynıdır, yazık günahtır. Benim yerimde başkası da olsa aynısını yapardı. Aldım getirdim, geri de şantiyeye götüreceğim." dedi.

Halil Karagöz, ameliyat sonrası gerekli ilaçları alarak, kucağına aldığı köpeği aracıyla geri şantiyeye götürdü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar