26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5079
EURO35.0054
ALTIN2434.0

Aslan; “Zam tüm kamu çalışanlarını kapsamalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aslan; “Zam tüm kamu çalışanlarını kapsamalıdır
Abone ol
Türk Büro-Sen Osmaniye Şube Başkanı Beyazıt Aslan, Hakim ve Savcılara yapılacak olan zammın, tüm kamu çalışanlarını kapsamanı gerektiğini söyledi.
Türk Büro-Sen Osmaniye Şube Başkanı Beyazıt Aslan, Hakim ve Savcılara yapılacak olan zammın, tüm kamu çalışanlarını kapsamanı gerektiğini söyledi.


Türk Büro-Sen Osmaniye Şube Başkanı Beyazıt Aslan yaptığı yazılı açıklamada;
“Bilindiği üzere bugün TBMM Adalet Komisyonu'nda Hakim ve Savcılara yapılacak 1155 TL zammı da içeren "Yargı Paketi" görüşülmeye başlanacaktır.


Adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve insanlar arasındaki ayrımcılığın her geçen gün artarak devam ettiği ülkemizde, HSYK seçimleri öncesi yargıçlara rüşvet olarak dillendirilen, Hakim ve Savcılara yapılacak olan zam, adalete olan güveni daha da azaltacaktır.


Yargıçlara yönelik ayrımcı bir uygulama, adalete yapılacak en büyük kötülüktür. Bu ayrımcılık anlayışı nedeniyle, Hakim ve Savcılarımız itibar kaybına uğrayacaklardır.


Hükümet daha önce değişik tarihlerde yaptığı iki ayrı düzenleme ile, hakim ve savcıların ekonomik ve sosyal haklarında ciddi anlamda iyileştirmeler yapmıştır. Söz konusu düzenlemeler yapılırken de bugün olduğu gibi,  50 bini aşkın adalet çalışanı göz ardı edilmiştir. 


ADALET ÇALIŞANLARI ARASINDA YAPILAN AYRIM ÇALIŞMA BARIŞINI BOZACAKTIR
Bilindiği gibi, adalet hizmeti verenler sadece yargıçlar değildir. Yazı işleri müdüründen, mübaşirine, zabıt katibinden, teknik elemanına kadar 50 bini aşkın adalet çalışanı mesai mefhumu olmaksızın hizmet sunmaktadır. Adalet hizmeti sunanlar arasında yapılan ayrımcılık, adalet hizmetlerinin verimini düşürdüğü gibi, çalışma barışını da sekteye uğratacaktır.


Adalet hizmetlerinin olmazsa olmazları Adliye çalışanlarını yok farz ederek, sadece yargıçlara yapılacak bir zam, adı "Adalet Bakanlığı" olan bir kuruma yakışmamaktadır. Ülke insanlarına Adalet hizmeti sunmak için oluşturulan bir kurumun, kendi çalışanları arasında ayrımcılık yapması adalet anlayışına yapılmış olan en büyük darbedir. Bu sebeple, adında "Adalet" olan bir partinin, yine adı "Adalet" olan bir Bakanlığın, bu ayrımcı anlayışıyla gerçek manada adalet dağıtması imkansızdır.”dedi.


TÜM KAMU ÇALIŞANLARINA EK ZAM YAPILMALIDIR
Aslan açıklamasının devamında; “AKP 13 yıllık iktidarı boyunca çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle bir kısım kamu çalışanının fazla mesai ücretlerine, havuz paralarına, ek ödemelerine ve ikramiyelerine el koyarak, memurlarımızı mağdur etmiştir. Aynı süreçte ise, üst düzey yöneticilerle ilgili bazı özel düzenlemeler yaparak, ücret ve tazminat göstergelerini yükseltmiş, ücretlerinde önemli derecede artış sağlamıştır.


Sendikamız ve Konfederasyonumuz, bu kaybın ortadan kalkması için Haziran ayından bu yana ek zam talep etmektedir. Ancak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "2014 yılı zamlarının toplu sözleşmede belirlendiğini ve memura enflasyon farkı verilmesinin mümkün olmayacağını" ifade etmiştir. Hükümet iktidara geldiği günden bu yana söylediği, "Memuru enflasyon altında ezdirmeyeceğiz" sözünün altında kalmıştır. Türk Büro-Sen olarak, hükümeti bugüne kadar yaptığı açıklamaların arkasında  durmaya ve memuru enflasyon altında ezilmekten kurtarmaya davet ediyoruz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar