26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5688
EURO34.952
ALTIN2443.5

Aslan, Memur-Sen’in Tavrına Tepki Gösterdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aslan, Memur-Sen’in Tavrına Tepki Gösterdi
Abone ol
Türkiye Kamu-Sen Osmaniye İl Temsilcisi Beyazıt Aslan, Memur-Sen’in kuruluş yıldönümünde yaşananları değerlendirdi.
Türkiye Kamu-Sen Osmaniye İl Temsilcisi Beyazıt Aslan, Memur-Sen’in kuruluş yıldönümünde yaşananları değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen Osmaniye İl Temsilcili Beyazıt Aslan, “Haklısınız sayın Cumhurbaşkanım, Memur-Sen Destan yazdı!..” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Aslan açıklamasında;
“Memur-Sen’in kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanımız, Memur-Sen’i öve öve bitirememiş. Övgüleri o kadar çokmuş ki, sonunda “destan yazdıklarını” sözlerine ekleyerek, Memur-Sen yönetimini mutluluktan dört köşe yapmıştır. Bu nedenle de “Gündoğdu Ahmet’in ayakları yerden kesilmiştir”. Velinimeti Tayyip Bey’in övgüsüne mazhar olmanın, ona hakkıyla hizmet vermenin gururu içinde sevinç göz yaşları! dökmüştür…!!!

Eğri oturup, doğru konuşmak gerekirse; siyasi iktidara verdikleri destekle bu övgüleri Memur-Sen ve dolayısıyla Başkanı Ahmet Gündoğdu hak etmişlerdir. Çünkü;
13 yıllık AKP iktidarı boyunca, kendilerini besleyip, büyüten ve palazlandıran siyasi iktidara karşı görevlerini tam ve eksiksiz yerine getirmişlerdir.

Bu süreçte Ahmet Gündoğdu, sahibinin sesi’ daha doğru bir ifadeyle İktidarın sesi soluğu olmuştur. İktidardan daha fazla iktidarı savunmuş, iktidara sevgisini de her platformda anlatmıştır…  Ne talimat verdilerse yerine getirmiş, asla itiraz etmemiş, daha fazlasını yapmak suretiyle iktidarın gözüne girmiştir. Açıkçası efendilerini bir gün olsun üzmemiştir… Bu gayretli çalışmalarının da karşılığını fazlasıyla almıştır.

Siyasi iktidar kendince netameli! gördüğü bazı konularda, Memur-Sen’i daha doğrusu Ahmet’i kullanarak, onlar üzerinden kamuoyu yaratmaya çalışmış, bu hususta da iktidarın taşeronluk görevini Ahmet ve ekibi aksatmadan yerine getirmişlerdir.

Ahmet Gündoğdu, üstlendiği iktidarın taşeronluk görevini hakkıyla yerine getirmiş, Andımızın kaldırılmasından tutunuz da, Milli Eğitim sistemimizin değiştirilmesine, bölücü açılımın mesafe almasından, Akil Adamlığa kadar bir çok konuda görev üstlenmiştir.

13 yıl boyunca siyasi iktidar her sıkıştığında, Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen’i devreye sokmuştur. AKP’ye bağlı yandaş sözde sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirilmesi ve onlar adına sözcülük yapmak hep Ahmet’e düşmüştür. Bu yandaş sözde sivil toplum örgütleri, siyasi iktidarın sıkıştığı konularda gazetelere tam sayfa destek ilanları vermiş, bütün bu organizasyonlar da yine Gündoğdu Ahmet başrol üstlenmiştir. İktidarın talimatıyla, çeşitli konularda dilekçe kampanyaları, konferanslar ve paneller harfiyen yerine getirilmiş, siyasi iktidarın mitinglerinde ve faaliyetlerinde de Memur-Sen takımı eksiksiz en ön saflarda yerini almıştır.

Siyasi iktidarla kamuda paralel bir yapı oluşturan Gündoğdu Ahmet, memurların atamalarından, terfilerine, görevden alınmalarından, sürgünlerine, yandaşlarının akçeli kadro ve unvanlarına atanmalarına kadar her türlü hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve kayırmacılığın bayraktarı olarak tarihe geçmiştir. Kamuda iktidarın ötekileştirme ve ayrımcılık organizasyonlarının tamamında görev üstlenerek, iktidarın zulmüne ortak olmuştur.

Ahmet Gündoğdu ve Sendikamsı! yapısı dünyadaki tüm sarı sendika ve konfederasyonlara taş çıkartacak! İşler yapmış, kucak kucağa oturduğu siyasi iktidarın desteği ile kısa zamanda semiz hale gelmiş, tarihi rekor kırarak üye sayısını artırmış, iktidara verdiği desteğin karşılığını hormonlu! bir şekilde büyüyerek almıştır. Daha açık bir ifade ile siyasi iktidardan aldığı talimatları eksiksiz olarak yerine getiren Gündoğdu Ahmet, karşılığını da misli ile iktidardan almıştır.

Bu nedenledir ki, Tayyip Bey’in övgüsüne mazhar olmayı! sonuna kadar hak etmiştir. İktidara verdiği destek ve katkılarıyla gerçekten “destan yazmıştır.”
Aslında, iki tarafta bu muhteşem birliktelikten! Büyük kazanç elde etmişlerdir. Siyasi iktidar kendisine iyi bir tetikçi bulmuştur. Memnun-Sen’de yaptığı hizmetlerin karşılığını hakkıyla! almıştır.

2002 yılında 41 bin civarında olan Memnun-Sen’e bağlı Sendikaların üye sayısı 2014 yılı itibariyle 750 binlere ulaşmıştır. Bu dünyada görülmemiş! Bir sendikal artış rekorudur... Memnun-Sen 13 yılda üye sayısını 18 kat artırmış, 13 yıl boyu iktidara yaptıkları kesintisiz hizmetin karşılığını da almışlardır. Sonuçta; “alan da memnun olmuş, veren de memnun olmuştur…” Aslında destan, iki taraflı yazılmıştır. Bu muhteşem destanın! İki kahramanı vardır. Biri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, diğeri ise Gündoğdu Ahmet’tir… şimdi Gündoğdu Ahmet’e düşen görev aynı sözlerle Cumhurbaşkanı’nı övmek olmalıdır… “Sayın Cumhurbaşkanım, bize verdiğiniz sınırsız destekle sadece biz destan yazmadık. Siz de destan yazdınız” demelidir…

Memurların hakkı mı, dediniz? Yoksa hala Memnun-Sen denilen yapının memurların hakkını, hukukunu savunmak için oluşturulduğunu düşünenler mi var? Memurların hakkını savunmak için kurulmamış olan bir yapıya, “memurların haklarını savununuz ya da neden savunmuyorsunuz” denilemez. Bu nedenledir ki, son Toplu Sözleşme masasında Ahmet, görevini eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Siyasi iktidara desteğini sonuna kadar göstermiştir.  Memurun “Emeğini pazarlama” noktasında oldukça başarılı bir hizmet vermiştir. Hükümetin zam teklifini, memurlar için fazla bularak, daha azına imza atmıştır. Bu yüzden de “iktidar adına destan yazmıştır.” Çünkü, hükümetin teklifi kabul olsaydı 2014 yılında memurlar enflasyon farkı da alacaktı. Bu nedenle memurun cebine girmesi gereken yaklaşık 3 milyar lira, devletin kasasında kalmış oldu. Memurlar 2014 yılı için ortalama bin 200 TL kayba uğradılar. Bu kayıp önümüzdeki yıllarda da katlanarak da devam edecektir.  Siyasi iktidara göbeğinden bağlı Sendikamsı yapının başındaki Ahmet’ten memurlara “Gün gibi doğmasını” bekleyenler varsa, daha çok beklerler. Çünkü, Ahmet ancak sahiplerine yani iktidara güneş gibi doğar…”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar