26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4687
EURO34.7099
ALTIN2435.8

Arı ve Besi destekleme başvuruları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arı ve Besi destekleme başvuruları başladı
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Arı ve besi desteklenmesi başvurularının başladığını bildirdi.
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Arı ve besi desteklenmesi başvurularının başladığını bildirdi.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı yazılı açıklamada; 2016 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin Bakanlar kurulu kararı ile Hayvancılık desteklemeleri hakkındaki uygulama esasları tebliği kapsamında ödenen arılı kovan ve besilik erkek sığır destekleme başvurularının başladığını belirtti.

İl Müdürü İbrahim Sağlam açıklamasında; “2016 yılında Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı, en az 30 en fazla 1000 adet arılı kovana sahip Arıcılar Birliği ve Bal Üreticileri Birliği üyesi arıcılara arılı kovan başına 10 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır. Desteklemeden yararlanmak isteyen arıcılarımız 22.07.2016 tarihi mesai bitimine kadar şahsen veya üyesi olduğu birliği aracılığı ile İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Arıcı kayıtlı olduğu il/ilçe dışında müracaat edecek ise arılarının bulunduğu yerdeki İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine arı konaklama belgesi ve veteriner sağlık raporu ile birlikte başvurabileceklerdir.

Ayrıca Besi süresinin son 90 gününü başvuranın veya eşinin işletmesinde tamamlamış, Türkvet’e kayıtlı, yurt içinde doğmuş ve en az 12 aylık yaşı tamamlamış erkek sığırlarını (manda dahil), Bakanlıktan çalışma izni almış kesimhanelerde kestiren ve kesim bilgilerini KES veri sistemine kaydettiren sözleşmeli besicilik yapan yetiştiricilere hayvan başına 200 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır.

Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz kesilen erkek sığırlara ait müstahsil makbuzu veya fatura, işletme tescil belgesi, hayvan pasaportu veya veteriner sağlık raporu, kesimi yapılan hayvanların Türkvet veri tabanından düşümünü gösterir belge, ekinde kesilen hayvanlara ait kulak küpesi listesi bulunan kesimden en az 1 ay öncesi tarihinde düzenlenmiş sözleşme ve kesimhane resmi veteriner hekimince veya yetkilendirilmiş veteriner hekimce onaylanmış kesim cetveli ile bağlı bulundukları İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yıl içerisinde şahsen dilekçe ile başvuruda bulunacaklardır. 2016 yılında besilik erkek sığırlarını kestiren yetiştiricilerimizin belirtilen belgelerle en geç 31.01.2017 tarihine kadar destekleme başvurularını yapmalarını gerekmektedir.”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar