26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1

“Aranızdaki rekabet, oturduğunuz dalı kesmekten öteye gitmez”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Aranızdaki rekabet, oturduğunuz dalı kesmekten öteye gitmez”
Abone ol
Sigortacılık Haftası nedeniyle Osmaniye Sigorta Acenteleri Derneği yemekli gece düzenledi.
Sigortacılık Haftası nedeniyle Osmaniye Sigorta Acenteleri Derneği yemekli gece düzenledi.

Osmaniye Sigorta Acenteleri Derneği tarafından, “29 Mayıs 1 Haziran Sigortacılık Haftası” nedeniyle yeni Buluş lokantasında bir program gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Yönetim kurulu üyesi Şengür Özergüç, Sigortacılık haftasını kutlayarak, konuklara hoş geldiniz diye konuştu.



Osmaniye Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Metin Sevmez, programda yaptığı konuşmada; meslektaşlarının Sigortacılık haftasını kutlayarak sözlerine başladı.



Sevmez konuşmasında; “Sigorta bilincini arttırmak ve meslektaşlar arasındaki dayanışmayı arttırmak üzere her yıl Mayıs'ın son Haftasını kıvançla Sigortacılık haftası olarak kutluyoruz.

Hepimiz mesleğimizi en iyi şekilde temsil etmek için çaba sarf ediyoruz. Mesleği icra ederken sayısız sorunla ve sıkıntı ile boğuşuyoruz. Bu sorunları tespit etmek sorunlara çözüm bulabilmek adına Derneğimiz çatısı altında birleşerek güçlerimizi birleştirdik. Sesimizin daha gür çıkması ve çözüm mercilerinde daha güçlü bir muhatap olmak adına onlarca dernek bir araya gelerek TÜSAF’ı kurdu.



Osad’ı bu dönemde ilk defa TÜSAF içinde daha güçlü bir şekilde temsil etme şansını yakaladık. Bizler tamamen gönüllülük esasıyla çok ciddi çabalar sarf ederek sorunlarımıza Çözümler üretiyoruz.

Trafik sigortalarındaki iptallerde 10 tl işlem bedeli, kredilerdeki bankaların sigorta dayatmalarına son veren yönetmelikler, mesleğimizin kangren haline gelmiş en büyük sıkıntısı olan şube yapılarının bir düzene kavuşturulması, acentesiyle rekabet eden şirketlere karşı başlattığımız imza kampanyası, il dışından iş paylaşımının önüne geçilerek il içindeki dengeleri sağlayacak genelge, sigorta acentelerinin sesini tüm sektöre duyuracak olan SİGORTCIM dergimiz ve çözüm önerilerimizi sunduğumuz onlarca  sorun...



Bu dönemde hazine ve diğer paydaşlarla çok yakın bir temas halinde olarak her durumda muhatap olarak kabul edilmek bu özverili çalışmalarımız sonucu en önemli kazanımımızdır.
Bütün bu yapılanlara karşın sizlerden tek ricamız Derneğimize ve dolayısıyla TÜSAF 'a sahip çıkmanızdır. Tüm mücadelemiz mesleğimizi daha Saygın bir noktaya taşımak içindir.
Unutmayalım ki bir olursak var oluruz aksi taktirde gelecekte yapabileceğimiz bir Mesleğimiz olmayacak.



Katılımcı ve mesleğine sahip çıkan siz değerli meslektaşlarımızla daha yakın olmak tek arzumuzdur.”dedi.

TÜSAF Genel Başkanı Murat Büyükçelebi ise yaptığı konuşmasında, yönetim kurulu olarak tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı.



Büyükçelebi konuşmasında; “ Haftanın önemi, sigorta bilincini artırma ve tanıtım haftasıdır. Meslektaşlarım 365 gün bu işi yaptıkları için, bu haftayı farklı şekilde kutlamak durumunda kalıyorlar. Sigorta acenteleri, aileleri ve meslektaşlar böylesi etkinliklerde bir araya gelme fırsatını buluyorlar. Burada meslektaşlarıma hatırlatmak istediğim konular olacak. Zorunlu Deprem sigortasında metre kareyi düşük girmenin yanlış olduğunu, ileride ciddi problemler yaratacağını hatırlatırım.





Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüşmemizde, Bakanlığın bu konuya önem verdiğini öğrendik. İşimizi bu anlamda doğru yapalım. İşini yanlış yapan, mesleğini kötüye kullananlar ciddi anlamda cezalandırılacaktır. Kendi aranızdaki yaptığınız rekabetin, oturduğunuz dalı kesmekten öteye gitmeyeceğini bilmeniz gerek. Oturduğunuz dalı kesmeyin lütfen, komisyon düşürmeyin. Osmaniye’de 53 tane acente var, bu 53 acentede hepinize yetecek kadar ekmek var. Siz birbirinize sahip çıkmak durumundasınız. Biz şubelere karşı olan yapı değiliz. Yeni bir düzenleme çıktı, Haziran’ın ilk haftasından itibaren sonuçlarını alma imkanımız olacak. Özellikle merdiven altında çalışanlar seçimden sonra en ağır şekilde cezalandırılacak. Bu konuda uyarmak istiyoruz. Mesleğinize saygı duyun, kendinize saygı duyun ki, müşterileriniz de sizlere saygı duysunlar”diye konuştu.



AUTO KİNG’in katkıları ile düzenlenen gecede yapılan konuşmaların ardından  Karadenizli sanatçı Kaptan Yılmaz sahne aldı.



Sanatçı Yılmaz esprili konuşmaları ve yorumladığı eserleriyle davetlilere unutulmaz dakikalar yaşatarak, yoğun ilgi gördü ve alkışlandı.

Gece, plaketlerin sunulması ile sona erdi.








  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar