26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5397
EURO34.9535
ALTIN2454.6

AKÇEV Derneği’nden CGC’ye ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKÇEV Derneği’nden CGC’ye ziyaret
Abone ol
Ahlaki Kültür Çevre Derneği yönetim kurulu, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ahlaki Kültür Çevre Derneği yönetim kurulu, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl beşincisini gerçekleştirecekleri ‘Ufka Yolculuk’ adlı bilgi ve kültür yarışması hakkında CGC üyelerine bilgiler veren dernek başkanı Av. Hasan Göçer Amaçlarının ahlaki çevreyle ilgili değerleri korumak olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, cemiyetin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Cihangir, Cemiyet olarak basın camiasının sorunlarını çözme odaklı çalışmalar yaptıklarını söyleyen Cihangir, “Cemiyet olarak yeni kurulmuş bir yapımız var. Yakın bir zamanda yaptığımız isim değişikliğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bünyemizde bulunan üyelerimizle gerek ziyaretler yaparak gerekse ziyaretleri kabul ederek çalışmalarımızı aktarıyoruz. Bünyemizde çıkardığımız Güneysu Dergisi var. Osmaniye’de yayın hayatına çok önceden başlayan belli dönemlerde yaşanan bazı olaylardan dolayı çıkartılmayan dergiyi, Cemiyet olarak tekrardan çıkartmaya başladık. Bunun yanı sıra üniversiteli gençlerin çıkardığı bir Turfanda Gazetesi var. Gazete çıkartmak istediklerini söyleyen gençlerimize yardımcı olmak amacıyla  bir çalışma yaptık ve aylık olarak gazetelerini çıkartıyoruz” dedi.

Kendilerini kabul ettikleri için Cihangir ve Cemiyet üyelerine teşekkür eden AKÇEV Dernek Başkanı Hasan Göçer, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göçer, “Amacımız, milli, manevi, ahlaki ve çevreyle ilgili değerleri korumak ve geliştirmek. İnsan hakları ihlallerine karşı gerekli mücadeleyi göstermek. Toplumsal birlik ve berabelik amacıyla kurulmuş bir derneğiz. Her türlü hurafe ve bidatlardan uzak, Kuran ve sünnet çizgisinde sahih kaynaklara uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ve bunun yanı sıra aşırılığa kaçmadan birlikte yaşanılabilir bir çevre oluşturmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

26 Mart 2017 tarihinde yapılacak ‘Ufka Yolculuk’ adlı bilgi ve kültür yarışması hakkında bilgi veren Mehmet Mergan, “Bu yıl ki konumuz Kuran-ı Kerim meali. Bu yıl beşincisini düzenleyeceğiz. Farklı kategorilerde gerçekleşecek olan yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek. Kitap temin etmek isteyen kişiler AKÇEV ve Radyo İhsan’dan temin edebilirler” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar