27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Acil Tıp Teknisyenleri hak ettiği değeri görmüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acil Tıp Teknisyenleri hak ettiği değeri görmüyor
Abone ol
Sağlık-Sen Osmaniye Şubesi Başkanı Muhittin Çenet, Acil Tıp Teknisyenlerinin (ATT) hak ettikleri değeri görmediğini savunarak, onların hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele ettiğini söyledi.
Sağlık-Sen Osmaniye Şubesi Başkanı Muhittin Çenet, Acil Tıp Teknisyenlerinin (ATT) hak ettikleri değeri görmediğini savunarak, onların hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele ettiğini söyledi.


Osmaniye Sağlık-Sen Şubesi tarafından, 22- 28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri Haftası nedeniyle açıklama yapıldı.


Şube Başkanı Muhittin Çenet, İl Ambulans Servisi Başhekimliği binası girişinde yaptığı açıklamada, ATT’lerin görevlerini pek çok zorluk içinde ve fedakarca yerine getirdiğini, sorunlarının ise bir an önce çözüme kavuşmasının beklendiğini belirtti.


İnsanların hayatı ile ilgili müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan ATT’lerin hak ettikleri değeri görmediğini savunan Çenet, onların hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele ettiğini belirtti.


İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan ATT’lerin maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerektiğini ifade eden Çenet, şöyle dedi:


"Her yıl acil hastalara, trafik kazalarına, yangınlara müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli arkadaşlarımız, yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını yitirmekte ya da yaralanmaktadır.


ATT’lerin sadece hastanelerde değil 112 Acil Servislerde de görev aldıklarını düşünürsek, çalışanlar bu kadar risk altındayken 112 Acil Servislerin riskli birim katsayısından yararlandırılmasına rağmen halen daha riskli birim statüsüne alınmaması önemli bir sorundur.


Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olarak toplu sözleşme masasında 112 acil servis çalışanlarının riskli birim katsayısından yararlandırılmasını sağladık ancak beklentimiz, çalışanlarımızın riskli birim statüsüne alınmasıdır.


Sendikamızın, 112'lerde çalışan üyeleri adına Riskli Birimler Statüsü ile ilgili açtığı tüm davaları kazanmasına rağmen Sağlık Bakanlığı’nın bu yanlıştan hala dönmemesi önemli bir tezat oluşturmaktadır"


Sağlık-Sen’in girişimcileri sonunda asli görevi yanında sürekli olarak ambulans şoförlüğü yapan acil tıp teknisyenlerinin, acil tıp teknikerleri ve toplum sağlığı teknisyenlerinin döner sermaye ek ödeme performans puanlarına 10 puan daha ilave edildiğini kaydeden Çenet,  ATT’lerin lisans tamamlama yolu ile paramedik olması yönünde yaptıkları girişimlerin sonucunda Bakanlık tarafından yapılan çalışmalarda da son aşamaya gelindiğini ifade etti.


Çenet, "112 çalışanlarının 24 saatlik mesai süresinde yapılması planlanan değişikliğe çalışanlarımızın mevcut mesai sürelerinden memnun olmalarından dolayı karşı çıkmaktayız." dedi.  


İbrahim EMÜL


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar