26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5661
EURO34.9976
ALTIN2451.0

Açık Cezaevinde iftar programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Açık Cezaevinde iftar programı
Abone ol
OSMANİYE’nin Toprakkale İlçesindeki Açık Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik, “Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman” çağrısı doğrultusunda iftar programı düzenlendi.
OSMANİYE’nin Toprakkale İlçesindeki Açık Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik, “Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman” çağrısı doğrultusunda iftar programı düzenlendi.


Fatih Mahallesi Fetih Camii İmam-Hatibi Mahmut Durmuş’un Kur’an tilavetinin ardından din görevlilerimiz tarafından ilahi ve kaside dinletisi sunuldu.


İl Müftüsü Ramazan Çortul, Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin din hizmetleri, ahlaki gelişimi, manevi rehberlik ve topluma kazandırılmaları sürecine katkı sağlamak amacıyla bu iftar programının düzenlendiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl ki Ramazan ayı temasının “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” olduğunun vurgusunu yapan Çortul, Kur’an-ı kerim’in bereketinden bahsederek, “Kur’an okunan yere rahmet yağar, orda melekler hazır olur, Kur’an, okunduğu yere huzur, mutluluk ve bereket getirir, okuyan kimselere sevinç verir. Gam ve tasalarını dağıtır, ümitsizliklerini siler, onları canlı ve aktif hale getirir. Hür türlü vesvesenin o insanlardan ve okunan yerlerden kaçmasını sağlar.” dedi.


Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus Akkaya ise “Her kim de benim zikrimden Kur’an’dan yüz çevirirse, mutlaka ona dar bir geçim vardır. Bir de onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz.” Ayetini hatırlatarak “Allah'ın zikrinden yüz çevirenin yaşayacağı meşakkatli ve zor hayat, dünya hayatıdır. Zira Allah'ın zikrinden yüz çevirenin kazancı haramlarla karışıktır. Haram olarak kazanılan mal miktar olarak çok olsa dahi onu kazanan için sıkıntı ve meşakkate sebep olur. Ayrıca mümin kul, Allah yolunda her harcadığının karşılılığını alacağına inandığından, kendisini geniş bir yaşantı içinde hisseder. Kâfirde böyle bir inanç olmadığından ne kadar bolluk içinde olsa da hayat onu sıkar ve cimriliği artar. Dünya hırsı gözlerini bürür, kendisini daima sıkıntı içinde hisseder.” dedi.


Cezaevindeki hükümlü ve tutuklulara İl Müftüsü Ramazan Çortul, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim, İlmihal ve benzeri kitaplar hediye etti. Ayrıca Cezaevi Müdürü konuklara mahkumların yapmış olduğu ürünlerden hediye takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar