26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

35 yıllık özlemi kurban keserek kutladılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
35 yıllık özlemi kurban keserek kutladılar!
Abone ol
Osmaniye’nin merkeze bağlı Dereobası köyü’nde 35 yıl önce aşırı yağışlar ve sel suları nedeniyle yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılması için inşaat çalışmalarına başlandı.

Osmaniye’nin merkeze bağlı Dereobası köyü’nde 35 yıl önce aşırı yağışlar ve sel suları nedeniyle yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılması için inşaat çalışmalarına başlandı.

Dereobası Köyü sakinleri, 35 yıldır özlemle bekledikleri köprülerinin yapım çalışmalarına başlanması nedeniyle kendi aralarında topladıkları para ile kurbanlık koç alarak inşaat alanında kan akıtıp dua ettiler.

Kent merkezi en yakın köy olarak bilinen Dereobası köyü arasında 1979 yılında yapılan köprü, 1982 yılında aşırı yağışlar ve sel suları nedeniyle yıkılmıştı. 

Başmahalle üzerindeki Güney Çevre yolu ile Dereobası Köyünü birbirine bağlayacak olan köprünün inşaat çalışmalarına başlanırken, köy sakinlerini mutluluklarını paylaşmak için inşaat alanında bir araya geldi.



Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, köy sakinlerinin sevincini yaşamak için inşaat alanına geldi.

Başkan Kara, yapılacak olan köprünün Dereobası halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu. 

Başkan Kara; “Osmaniye Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz ve ilgili Kurumlar bu konuda gerekli çalışmayı yaparak bu günlere gelindi. Uzun yıllar Dereobası köyümüzün köprü sorunu da çözümlenmiş oluyor. Başta Valiliğimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ile bir an önce inşaatının tamamlanıp hizmete girmesi beklerken, inşaat firmasının da yapacağı çalışmalarda gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Köy Muhtarı Davut Yaşar ise, uzun yıllar önce yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılması için çok uğraş verdiklerini belirterek; “Osmaniye kent merkezine  Bir kilometre uzaklıktaki köprümüz Karaçayın sel suları nedeniyle 35 yıl önce yıkılmıştı. Valiliğimiz, İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi, Osmaniye Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız Kadir Kara’ya köyümüze köprü yapılmasında verdikleri katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Güney Çevre yolu üzerinde Karaçay dere yatağı üzerine yapılacak olan Dereobası Köyü köprüsü, 76 metre uzunluğunda, 14 metre genişliğinde, 4 ayak üzerinde, 12 kazıktan oluşacak şekilde yapılıyor. Köprünün orta ayaklarının 31 metre, kenar ayaklarının derinliğinin ise 27,5 metre olduğu bildirildi.

Köprü inşaatının  Eylül ayı ortalarında tamamlanmasının planlandığı, ardından bağlantı yolunun yapılacağı kaydedildi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar