26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5661
EURO34.9976
ALTIN2451.0

253 Bin Şehide, 253 Bin Yasin Kampanyası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
253 Bin Şehide, 253 Bin Yasin Kampanyası
Abone ol
Osmaniye'de, yerel haftalık olarak yayın yapan Meşale Gazetesi tarafından, "253 Bin Şehide 253 Bin Yasin" kampanyası başlatıldı.
Osmaniye'de, yerel haftalık olarak yayın yapan Meşale Gazetesi tarafından, "253 Bin Şehide 253 Bin Yasin" kampanyası başlatıldı.

Yasin kampanyasının başlangıcı için Saçıkara Mühendislik salonunda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda bir açıklama yapan Meşale Gurup Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Çanakkale’yi geçilmez yapan ruhu yaşatmak, milli birlik ve beraberliğe katkı sağlamak ve bu toprakları kanlarıyla sulayarak bizlere vatan yapan 253 bin kahraman şehide vefa ortaya koymak niyetiyle düzenlenen kampanyanın bu sene yedincisinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Yılmaz, "Bu kampanya ile bir taraftan ortak değerimiz olan Çanakkale’yi, vatan sevgisini ve tarihimizi gündeme taşırken diğer taraftan da tüm bu değerlere mana katan Kur-an’ı Kerim’in kalbi olan Yasin-i şerifin binlerce kez okunmasını sağlayarak manevi bir iklimi oluşturmayı amaçlıyoruz.

Vatan, Millet, Din, Namus ve Bayrak uğruna, Bedenini ve kanını toprağa veren, Ana’dan, yâr’den ve can’dan geçen, fakat Çanakkale’yi geçilmez yapan her bir şehidimize bir Yasin mantığıyla başlayan bu etkinlik önceki yıllarda ülke genelinde gündem oluşturdu. On binlerce insan kampanyaya katılarak Yasin okudu. Onlarca insan Kur-an’ı Kerim öğrendi. Kampanyanın devamında her yıl düzenlediğimiz turlarla binlerce insan Çanakkale’ye giderek belki de hayatlarında ilk defa dedelerimizin mezarı başında dua etti ve okuduğu Yasinleri hediye etti." dedi.
10 Şubat-20 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek ve 40 gün fiili olarak devam edecek olan 2015 Yılındaki Kampanyanın hedefinin yine 253 Bin Yasin okunmasını sağlamak olduğunu kaydeden Yılmaz, "Önceki yıllarda olduğu gibi kampanyaya katılanların isimleri ve okuduğu Yasinler düzenli bir şekilde kayıt altına alınarak rakamlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kampanya, mümkün olan tüm iletişim yolları kullanılarak insanlara ulaştırılacak. Milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla Merkez ve ilçelerdeki okullarda duyurulacak öğrencilerin vatan ve tarih bilinci geliştirilmeye çalışılacak, Yasin okumaları için teşvik edilecektir. Yine İl müftülüğü aracılığıyla tüm camilerde ve kuran kurslarında duyurulacak ve katılımın artırılması için çaba gösterilecektir. Ayrıca özellikle basın mensubu arkadaşlarımızdan ortak değerimiz olan bu kampanyanın başarıya ulaşması için ilgi ve katkı bekliyoruz.  Bu sene Yasin Kampanyamızı Meşale Gazetesi olarak Diyanet Sen Osmaniye şube başkanlığının katkılarıyla ve Saçıkara Mühendislik Ali Saçıkara bey’in destekleriyle düzenliyoruz. Kampanyamızın hedefe ulaşabilmesi için Diyanet sen gibi duyarlı bir sivil toplum kuruluşunun katkı sağlamasını önemsiyoruz ve başta başkan Adnan Yiğit Bey olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve tüm mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca kampanyanın uygulanmasına maddi destekleriyle katkı sağlayan Osmaniye’mizin değişimi, gelişimi ve dönüşümü için dünden bu güne önemli çalışmalar yapan ve yarınlara dair bu çalışmalarını sürdüreceğine inandığımız değerli Ali Saçıkara bey’e ve Saçıkara mühendislik ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından her katılımcı, istedikleri sayıda yasin okuma sözü vererek kampanyaya destek verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar