26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5639
EURO34.9395
ALTIN2442.0

2016 Yılı Mali Destek Programları tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2016 Yılı Mali Destek Programları tanıtıldı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 2016 yılında Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde uygulanacak olan Mali Destek Programlarının tanıtım toplantısı yapıldı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 2016 yılında Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde uygulanacak olan Mali Destek Programlarının tanıtım toplantısı yapıldı. 

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonunda yapılan toplantıya Vali Kerem Al, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı.

250 PROJEYE 21 MİLYON 105 BİN TL DESTEK VERİLDİ
Toplantının açılış konuşmasını DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız yaptı.

DOĞAKA tarafından bu zamana kadar geçen altı yıllık dönem içerisinde uygulanan tüm destek programları çerçevesinde 1.178 adet projeye destek verildiğini söyleyen Onur Yıldız, bu yatırımlara 113 Milyon 159 Bin TL destek sağlandığını kaydetti. Aynı dönem içerisinde Osmaniye ilinden 1.062 proje başvurusu alındığını da ifade eden Yıldız, bu projelerden 250 adedinin desteklendiğini, bu projelere verilen destek miktarının ise 21 Milyon 105 Bin TL. olduğunu söyledi.

PROJE BAŞVURULARINA 15 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK

Onur Yıldız konuşmasının devamında 21 Şubatta ilan edilen 2016 yılı destek programlarından söz ederek, “İlan edilen üç yeni mali destek programı ile birlikte Ajansımıza yapılan proje başvurularına toplam 15 Milyon TL hibe desteği sağlanacak olup proje başvuru sahiplerinin eşfinansman katkıları ile birlikte yaklaşık 30 Milyon TL. yatırımın bölgemize kazandırılması hedeflenmektedir. Bu programlardan; Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı–3 kapsamında, ana metal sanayi, ayakkabıcılık, mobilyacılık, filtre, tekstil, metal mutfak eşya ve gıda sanayinde faaliyet gösteren işletmelerimizin yeni ve katma değeri yüksek ürün üretimi, yenilikçi üretim bantlarının kurulması ve temiz üretim uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik yatırımları desteklenecektir. İthalat Bağımlılığının Azaltılması ve İhracatın Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, herhangi bir sektör ayrımı olmaksızın, üretim sürecinde kullanılan ve ithal edilen ara malların bölgemizde üretilmesine yönelik yatırımlar ile ihracatı yapılmakta olan veya yapılacak olan ürünlerin katma değerini artıracak yatırımlar desteklenecektir. Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında ise, Ajansımız tarafından yapılan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi Sıralamasına göre en az gelişmişlik değerine sahip Sumbas, Hasanbeyli, Bahçe ve Toprakkale ilçelerimizdeki işletmelerin yatırımları ile kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının sosyal altyapının geliştirilmesine yönelik yatırımları desteklenecektir” diye konuştu. Onur Yıldız konuşmasının son bölümünde en geç 27 Mayıs tarihine kadar proje başvurularının yapılabileceğini de ifade ederek, DOĞAKA Yatırım Destek Ofisinin başvuru sahiplerine yardımcı olacağını kaydetti.

VALİ AL: DAHA ÇOK PROJE BAŞVURUSU YAPILMALI

Toplantıda konuşan Vali Kerem Al ise, toplantının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasının devamında, önceki dönemlerde destek programlarına başvuru sayısının istenilen oranda olmadığını ifade ederek, “Bu yılki programlara daha fazla ilgi gösterilmesini ve daha çok proje başvurusu yapılmasını temenni ediyorum. Yatırımlar yüzde 50’ye kadar finanse edilebiliyor. Küresel daralmanın olduğu bir dönemde yüzde 50 destek çok önemli bir kaynak. Yatırımcılarımızın bunu değerlendireceğini ümit ediyorum. Destek programlarımızın ilimize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Toplantının son bölümünde DOĞAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Alibekiroğlu katılımcılara 2016 yılı Mali Destek Programları hakkında detaylı bilgi verdi. Toplantı katılımcıların sorularının yanıtlanması ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar