27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

110 kadın çiftçi bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
110 kadın çiftçi bir araya geldi
Abone ol
Osmaniye Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen eğitim programına il genelinden 110 kadın çiftçi katıldı.
Osmaniye Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen eğitim programına il genelinden 110 kadın çiftçi katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında 14 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan “Kadın çiftçi eğitimi” işbirliği eğitimi protokolü yaygınlaştırılıyor.

Sözkonusu protokol ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri konularında eğitmek, Sosyal Güvenlik konusunda farkındalık oluşturmak ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi amaçladığı bildirildi.

Uygulamanın ilk olarak 2013 yılında pilot olarak seçilen illerde (Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Sakarya) yapılırken, 2014-2015 yıllarında ise 81 ile yaygınlaştırıldığı belirtildi.

İşbirliği Protokolü kapsamında Osmaniye Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim programına Vali Yardımcı  Mehmet Öz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Bahadır Sezgin, KOSGEB Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürlüğü Temsilcileri, teknik personeller  ve ilimiz genelinden 110 kadın çiftçi katıldı.

Açılış Konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, "Emeğini Türk Halkından esirgemeyen kıymetli hanımefendiler… Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak toplumda dezavantajlı gruplar olarak nitelendirdiğimiz çocuk, kadın, yaşlı, engelli, gazi, şehit yakını gibi grupları ulusal politikalar geliştirerek yaşama en iyi şekilde katılmaları için çalışıyoruz. Siz hanımlar hem anne hem üreten insanlar olduğunuzdan hepinize saygı, şükran ve minnet duyuyoruz. Kadın güçlendiği takdirde kelebek etkisi yapacaktır. Kadın bilinçlendirildiği takdirde, nitelik kazandırıldığı takdirde iç dünyasına ve üretime katkı sağlayacaktır. Biz Bakanlık olarak Gönül Elçileri projemizle bu konuda birçok dezavantajlı grupta yer alan kadınımızı eğitim ve istihdamına yönelik çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. İşte bugün de sizlere burada gerek hukuksal gerek eğitimsel anlamda bilgiler aktaracağız. Her zaman size destek olacağız" dedi.

Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin ise;  “2012 yılında Dünya Çiftçiler Gününde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokol ile başlayan bu eğitim çalışmaları çerçevesinde bir aradayız. 2013 ve 2014 yıllarında bu eğitimlerde görev almak üzere toplam 207 eğiticiye uzmanlık eğitimi verildi. İklim Değişikliği ve Kadın, Girişimcilik, Liderlik ve Kadın, Sosyal Güvenlik, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın, Kooperatifçilik ve Kadın konularıyla yöreye ait özel konularda da eğitimler verildi. Biz Ziraat Odaları olarak bu eğitimlere katılan kadın çiftçilerimizin çeşitli kurumlarca yürütülen faaliyetlerde pozitif ayrımcılığa tabi olmasını istiyoruz. Bu ayrıcalıkların sağlanmasıyla kadınlarımızın bu eğitime daha bir farklı yaklaşacağını ve sahipleneceğini düşünüyoruz" dedi.
 
İl Müdürümüz İbrahim Sağlam; "Hem arazide hem evde işin en büyük yükünü çeken siz kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum. Bakanlıklarımızın ortak yürüttüğü bu protokol kapsamında eğitimler başladı. Biz Bakanlık olarak kadınlarımıza yönelik eğitimleri uzun yıllardır köylerimizde birebir şekilde yapmaktayız. Bu protokol ile 3 kurum güçlerini birleştirerek farklı bir bakış ile bu eğitimlere katkı sağlıyor. Bu eğitimlerde bir sosyolog, bir psikolog ve KOSGEB uzmanı sizlere çeşitli bilgiler aktaracak. Sizler toplum içinde en zor işi yapıyorsunuz. Katılan ve katkı sağlayan herkese saygılar sunuyor teşekkür ediyorum" dedi.

Kırsal alanda yaşayan kadın çiftçileri  tarımsal konularda ve ekonomik faaliyetlerde bilinçlendirmek, tarımsal üretimdeki kaliteyi artırmak, kalkınmada kadınların daha aktif rol alması hedeflenen eğitim programında KOSGEB Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürlüğü Kobi Uzmanı Emra Demir; "KOSGEB Genel Destek Programları" hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İl Müdürlüğünden Sosyolog Abdurrahim Alanoğlu, "Kırsalda Kadın" üzerine bilgilendirme yaparken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Psikolog Güler Kılıçoğlu ise "Kadının Anayasal Hakları" hakkında bilgilendirme yaptılar.

Toplantı bitiminde Vali  Kerem Al'ın katılımıyla öğle yemeğine geçildi.

Burada   Vali  Kerem Al kadınların sorunlarını birebir dinleyerek çözüm için ilgili kurumlara gerekli talimatları verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar