19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3415
EURO35.1222
ALTIN2238.7

Gençler, karikatür çizmeyi öğreniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençler, karikatür çizmeyi öğreniyor
Abone ol
Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi Karikatür ve Mizah Kulübü tarafındanverilen karikatür eğitimlerinde üçüncü aylarını tamamlayan gençler,çalışmalarını pasta keserek kutladılar. 

Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik MerkeziKarikatür ve Mizah Kulübü tarafındanverilen karikatür eğitimlerinde üçüncü aylarını tamamlayan gençler,çalışmalarını pasta keserek kutladılar. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Değerlerimize Uygun, Edepli Mizah" adlı proje ile gençlere mizah kültürünü kazandırmak, karikatür sanatına ilişkin farkındalık oluşturmak ve yetenekli olan gençlerin toplum değerlerine uygun yarının mizahçıları olmalarına rehberlik etmenin amaçlandığı belirtildi. 

Osmaniye Gençlik Merkezi Lideri Tuğba Özkan koordinatörlüğünde, Okul idareci ve öğretmenleri Havva Polat, Ayşe Kavalcı ve Mehmet Ağcadağ’ın katkıları ile devam eden projede, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi,  Rahime Hatun Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi, Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 100 genç eğitim alırken projenin il genelinde tüm okullarda tanıtımları devam ediyor.

Eğitimlerde Proje kapsamında Karikatürist - Karikatür EğitmeniErman Gülgeç’in hazırladığı karikatürlerin nasıl çizileceğinin anlatıldığı 14 video kullanılırken karikatür ve mizah atölyesindeki gönüllü gençlerin veya çocukların ilerleme süreci takip edilecek. 81 ilden başarılı olanların çizimleri Bakanlık adına sergilenecek.  

Bir yıl sonra ‘Değerlerimize Uygun Edepli Mizah’ projesi yine Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başka bir projesi olan algoritma, kodlama, mobil uygulama, web programlama, oyun animasyon içerikli “Kod Adı 2023” projesi ile birleştirilerek kendi çizgi filmini, kendi animasyonunu yapabilen gençler ülkeye kazandırılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar