26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9578
ALTIN2442.9

Şiirin Kitabı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiirin Kitabı
Abone ol
Şair Turgay Yılmaz’ın  “Şiir’in kitabı” İzmir’de  “KitabAna” yayınevi tarafından okurları ile buluşturuluyor. 

Şair Turgay Yılmaz’ın  “Şiir’in kitabı” İzmir’de  “KitabAna” yayınevi tarafından okurları ile buluşturuluyor. 

Şairimiz Turgay Yılmaz İzmir’de yaşamını sürdürüyor, kitabın ilk sayfasını açtığımda; “Yazanlara, yazılmışlara saygı duruşudur bu; Denetime, intizama muhtaç bir nesne gibi” sözlerini okuyoruz. 

Şiirlerine başlamadan önce, “Başlarken” başlıklı yazısında, künyesini uzun boylu saymaya gerek olduğunu düşünmediğini vurguluyor. Eşi ve üç çocuğu ile  mutlu yaşamından özetle sözederken, kitabının yayınlanmasında emeği geçen isimleri yazıp, onlara teşekkür ediyor. Sözlerinin sonunda ise; “İyi dileklerimi sunarken hepinize, yaşadığınız her anınız, her gününüz şiir gibi geçsin. Şiirle kalın dostlarım…”diye tümcelerini tamamlıyor. 

Kitap 96 sayfadan oluşuyor, sayfaları toplam 65 şiirler süslenmiş. Bazı şiirleri kısa, bazıları uzun dörtlüklerden oluşsa da her sayfaya bir şiir yerleştirilmiş.  Her şiirin altında ise şiirin yazıldığı tarihi okumaktayız. 

“Tutmasın sizi” başlıklı şiirinde; “Okuduğunuz güzel şiirlerin,/Taoı damağınızda kalsın/Her damlası…/Tavsiye etmem tutmasın sizi/Şiir yazmak;/Dünya’nın en zor işi./”dizelerinden oluşuyor.

Şiirlerinde özellikle çocuklara, onların oyunları ve mutluluklarına önem veren dizelerle birlikte; dostluk, arkadaşlık, sevgi, hasret ve aile duygularını kaleme alıyor şairimiz.

“Uçurtma” başlıklı şiirinde; “Sen çocukluğumun hülyası/Çocukluğumun hatırası/Nice çocukların rüyası/Oldun daima uçurtma/…” diye dizeler devam ediyor.

Kitabın sayfalarını karıştırmayı sürdürüyorum. 44. sayfada bir şiirin başlığı dikkatimi çekti. “Düziçi’li Esengül” şiirinde; “Can havliyle kaçmıştı Düziçi’nden,/Tığbeter bir bohçası bile yok/Sevmişti!/Gönlünü verdiği mermer ustasını…/Olsun diyordu ne çıkar!/Varlığın ne önemi var!/Biz seviyoruz birbirimizi;/Bundan daha güzel bir şey mi var!/…”

Kitabın 52. sayfasındaki şiir, bana Cem Karaca’nın “Tamirci çırağı” türküsünü anımsatıyordu. Şairimiz “Kahvecinin çırağı” başlıklı şiirinde; “Çocuk kendi kadar ağır yükü,/Sırtlanmıştı tercih hakkı olmadan./Ufacık boyu, o minnacık elleriyle,/Çay bardakları, kahve fincanlarının/Yanında dahi çelimsiz kalıyordu./Altından kalkılmayacak,/Taşınması ağır zbir yük gibi geliyordu ona./…” dizeler akıp götürüyor sizi bir çocuğun ekmek parası için çalışmasının yaşam koşullarına….

Şiirlerini okurken insanların yaşamından kesitleri görmektesiniz. Olumlu-olumsuz olayları anlatırken, anlamları düşündürüyor ve o anları yaşatıyor okuyucusuna. 

Kitabın son sayfasında, “Ne mutlu” başlıklı şiirinde ise; “Ne mutlu düş görenlere,/Rüya görenlere./Başını yastığa koyar koymaz,/Uyuyanlar ne mutlu./

Şair  Turgay Yılmaz’ın anlamlı ve duygulu dizelerini  sıkılmadan okuyacaksınız. Başarılarının ve yeni eserlerinin devamı dileklerimle, kutluyoruz şairimizi…
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar