26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5858
EURO35.0018
ALTIN2457.2

Atıksu arıtma tesisleri inşaatı sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atıksu arıtma tesisleri inşaatı sürüyor
Abone ol
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, inşaat kısımları tamamlanan birimler arası şebeke çalışmaları devam eden Atıksu Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, inşaat kısımları tamamlanan birimler arası şebeke çalışmaları devam eden Atıksu Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Atıksu Artırma Tesisi’ni gezen Başkan Erkoç burada Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mustafa Uzunlar’dan yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

100 MİLYONLUK TESİS

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Hamdolsun Kahamanmaraş’ın en büyük sorunlarından bir tanesini çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Burası çok önemli bir tesis. Bildiğiniz gibi evsel atıklar yani deterjan, tuz ruhu gibi kimyasal maddeler Sır Barajı göletine doğrudan akmaktaydı.Bu da büyük bir çevre kirliliğine neden olmakta.

Bu kirlilikten dolayı Sır Barajımızdaki canlılar bu zehirlenme sonucu yok olmaktaydı.

Biz göreve gelir gelmez Atıksu Arıtma Tesisimizin inşaatına başladı. Burası yüzde 91 hibe desteği ile yüzde 9’u da belediyemizin katkılarıyla yapılıyor. Bu tesis yaklaşık 100 milyon eski para ile 100 trilyon liraya malolan bir tesis.  

Türkiyenin en modern arıtma tesisi burası. Şu anda yapılan en büyük tesis. Bu tesis en modern tesis. İçerisinde koku giderme ünitesi, çamur kurutma üniteleri ile beraber Kahramanmaraş’ımıza modern bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İLÇELERE KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ

Çevre konusunda çalışmalara devam ettklerini kaydeden Başkan Erkoç: “ Çevre ile ilgili projelerimiz devam etmekte. Kuzey ilçelerimiz dediğimiz beş ilçemiz Göksun, Afşin, Ekinözü, Nurhak ve Elbistan ilçelerimizin katı atık depolama merkezi ile ilgili hibemiz çıktı. Yaklaşık 100 milyon TL. Buhibemizle hem merkez ilçelerimiz Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçelerimizin içme suyu şebekelerinde eskiyen yerlerini değiştieceğiz hem de kuzey  ilçelerimizin katı atık depolama merkezlerini yapacağız.
Bu tesislerimiz bittiğinde Kahramanmaraş’ımız çevre konusunda en örnek illerden bir tanesi olacak. Afşin’de, Pazarcık’ta ve Türkoğlu’nda Arıtma tesislerimizi bitirdik. Elbistan’ımızda ihale aşamasına geldik.Göksun, Andırın, Nurhak,Çağlayancerit, Ilıca ve Tekir bölgelerinde arıtma tesisleri yapmaya devam edeceğiz. 2019 yılına kadar Kahramanmaraş’ta arıtma tesisi olmayan yer bırakmayacağız” diye konuştu.

SANAYİ TESİSLERİNİN ARITMALARI ANLIK TAKİP EDİLECEK

Sanayi tesislerinin de arıtma tesisi konusunda çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi tesislerimizin arıtma konusunda da Sayın Valimiz ve Ticaret ve Sanayi odası başkanımızla hep beraber bir toplantı yapmıştık. Bu konuda da gerekli adımlaı atıyoruz. Sanayi tesislerimizin arıtma tesislerini tam olarak çalıştırması konusunda  Çevre İl Müdürlüğümüzle gerekli kontrol ve denetimleri elektronik ortam üzerinden anlık yapacak. Herhangi bir boşluk oluşmayacak. Aksu, Sır Barajı ve Erkenez bölgesindeki sıkıntıları çözmüş olacağız. Çevre ile ilgili takibatımız devam etmekte.Kahramanmaraşlıların sağlığı huzuru bizim için her şeyden önemli.

Şehrimizin hemen yanıbaşındaki çevrenin hijyeni direk sağlığı etkilemekte, Kahramanmaraş’ı etkilemekte. Bir taraftan Çevre Koruma müdürlüğümüz sivrisinek başta olmak üzee diğer zararlılarla mücadelesi devam etmekte.”

BU ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIMDI

Kahramanmaraş’ı tam anlamıyla modern bir hale getirme gayretinde olduklarını ifade eden Başkan Erkoç sözleini şöyle tamamladı: “Daha kaliteli daha yaşanılabilir bir çevre için bu tesislerimizin inşaatı devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bu çok önemli bir yatırımdı. Kahramanmaraş akranı olan iller daha önce bu arıtma tesislerini yapmış ama ne yazık ki Kahramanmaraş’ımızda bu tesis yoktu. Hamd olsun biz de bu tesisi yapmanın ve bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kahramanmaraş’ımızı tam anlamıyla modern bir hale getirmek için tüm alanlarda çalışmalarımız devam ediyor.” 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar