27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Yetiştiricilere Akkaraman Irkı Koç Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetiştiricilere Akkaraman Irkı Koç Dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce yetiştiricilere Akkaraman ırkı Koç dağıtımı gerçekleşti.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce yetiştiricilere Akkaraman ırkı Koç dağıtımı gerçekleşti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında 33 yetiştiriciye Akkaraman Irkı koç dağıtımı yapıldı.

Yetiştiricilere koç dağıtım törenine; Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kadirli İlçe Müdürü Fatih Rüştü Özeser, Osmaniye Damızlık Koyun keçi yetiştiricileri Başkanı Mustafa Saygılı ve yetiştiriciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Müdürü İbrahim Sağlam, projenin esas amacının yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması olduğunu, proje kapsamında alınan erkek damızlıkların ücretinin %75'inin Bakanlık tarafından %25'inin ise yetiştirici tarafından karşılandığını belirtti.

Sağlam, daha önce proje kapsamında 43.500 TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere 53.200 TL tutarında 29 yetiştiriciye İvesi ırkı koç ve 15 yetiştiriciye Kıl Keçisi ırkı teke dağıtımının yapıldığını söyledi.

Bugün ise 33 yetiştiriciye 40.000 TL'si Bakanlık katkısı 13.500 TL'si yetiştirici katkısı olmak üzere toplam 53.500 TL tutarında Akkaraman ırkı koç dağıtımı yapıldığını, böylelikle bugüne kadar Halk Elinde Islah projesine kayıtlı 77 yetiştiriciye 83.500 TL'si Bakanlık katkısı olmak üzere toplam 110.700 TL tutarında koç ve teke dağıtımının yapıldığını belirtti.

Sağlam, ayrıca halk elinde ıslah projesi kapsamında bulunan 147 yetiştiriciye toplam 2.525.065 TL tutarında destekleme ödemesi yapıldığını söyledi.

İl Müdürü Sağlam, bundan sonrada yetiştiriciye olan desteklerinin devam edeceğini ve bu projenin İlimize ve Kadirli İlçemize hayırlı olmasını temenni etti.

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ise konuşmasında, bu tür projelerin hayvancılık ve tarım sektörüne büyük katkıda bulunduğunu, projenin yetiştiricilere hayırlı olmasını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çiftçinin ve yetiştiricinin yanında olacaklarını ve desteklerine devam edeceklerini belirterek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Müdürü  İbrahim Sağlam, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kadirli İlçe Müdürü  Fatin Rüştü Özeser, Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Mustafa Saygılı'nın koçların yetiştiricilere dağıtımı yapmaları ile tören sana erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar