26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4584
EURO34.7352
ALTIN2441.3

Kadirli’de “Orman Haftası” etkinlikleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli’de “Orman Haftası” etkinlikleri
Abone ol
Ormancılık haftası dolayısıyla Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü ve Sofular İlköğretim okulu işbirliği ile Sofular köyünde program düzenlendi.
Ormancılık haftası dolayısıyla Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü ve Sofular İlköğretim okulu işbirliği ile Sofular köyünde program düzenlendi.

Saygı Duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Okul müdürü İdris Durmuşoğlu yaptı.

Durmuşoğlu, programa katılanlara teşekkür ederken, okulun bahçe düzenlemesine katkılarından dolayı da ilçe Kaymakamı Muhittin Pamuk’a teşekkür etti.

Daha sonra söz alan kadirli orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl, Ormanların önemine dikkat çektiği konuşmasında, “ Türkiyenin %27 si Ormanlık alanlar ile kaplı iken bu oran kadirlide %40 seviyesindedir.

2015 yılında 504000 adet fidan Kadirlide toprak ile buluşmuştur. Orman Köylülerimiz üretim işlerinden, ormanların bakımından defne yaprağı üretiminden milyonlarca lira gelir elde etmektedir. Ş

ehit Kanlarıyla bedelini ödediğimiz güzel vatanımızın süsü olan ormanlarımızı korumak en büyük vazifemizdir” dedi.

Kaymakam Muhittin Pamuk ise, “Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir.

Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Biz yaratılanları yaratandan ötürü severiz, ağaçlarında canlılarında bizimle beraber yaşama hakkı vardır” diyerek katılımcıların orman haftasını kutladı.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve oratoryo ile devam eden programda Kaymakam Pamuk ve protokol üyeleri okul bahçesine ağaçlandırma yaptılar.

Programda ayrıca orman İşletme Müdürlüğünce köylülere fidan dağıtımı yapıldı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar