27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

İstanbul'u Alamazsak İstifa Ederim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'u Alamazsak İstifa Ederim
Abone ol
Milletvekilliği döneminde İstanbul sorunları hakkında iki yüzden fazla soru önergesi veren Kadir Gökmen Öğüt iddialı konuştu: “İstanbul’u alamazsak istifa ederim.”
Milletvekilliği döneminde İstanbul sorunları hakkında iki yüzden fazla soru önergesi veren Kadir Gökmen Öğüt iddialı konuştu: “İstanbul’u alamazsak istifa ederim.”

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayan 24. dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İl Başkanlığı döneminde başka bir mevkii için asla aday olmayacağını yaptığı adaylık açıklaması ile taahhüt altına alarak şunları söyledi:

BEN CHPL’YİM DİYECEKLER

“Sosyal demokrat politikaları İstanbul’da ürettiğimiz zaman iktidar yolumuz açık. İstanbul’u kazanamazsak ise iktidar olmamız çok zor. CHP’ye gönül vermiş milyonlar var ancak bizler onlara daha yakınlaşmalıyız. Beyaz yakalılar, üniversite öğrencileri, kadınlar, entellektüeller, işçiler ve toplumun her kesimi karşılıksız gönül vermiş durumda ancak biz onlarla organik ilişki kurmalıyız. Basını ve sosyal medyayı düzenli takip edenlerin büyük çoğunluğu CHP’li. Bunu da ele alacağız. Objektif basını ve trolsüz temiz sosyal medyayı oluşturacağız. Yıllardır sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile olan yakın ilişkim var. Gezi’yle, Taksim dayanışmasıyla, Acıbadem dayanışmasıyla, Validebağ dayanışmasıyla, Haydarpaşa dayanışmasıyla her gün her dakika birlikte olduğum için onlarla organik ilişkim var. Onlarla olan bu ilişkimi büyük bir aileye çevirmeye çalışıyorum. ‘Biz de varız’ dedirtmeye çalışıyorum. Kesk ve Disk yönetimindeki gibi, bütün sendikalar ve oda yönetimindekiler gibi kendini CHP’li hisseden her bireyin, ‘ben CHP’liyim diyebileceği bir organizma yaratmak istiyorum. Tıpkı 12 Eylül öncesinde olduğu gibi.

İL BAŞKANLIĞI BASAMAK DEĞİL

Öncelikle benim başkanlığım süresince; her hangi bir şekilde hiç bir yere aday olmayacağım. Onu söylemek istiyorum. Bu güvenceyi bütün arkadaşlarımıza veriyorum. Arada bir seçim oldu ‘hadi hemen atlayayım’ demeyeceğim. Sonuna kadar programlı devam edeceğim. Buradaki ana sıkıntımız insanların il başkanlığını bir basamak olarak kulllanmaya çalışması. Bunu engelleyeceğim. İkincisi dünyanın en büyük metropollerinden yirmi milyarın üzerinde bir bütçesi olan İstanbul’da, ana kent belediyesinin nasıl kötü yönetildiğine; arkadaşlarımız da elinden geleni yapıyor ama çok daha organize olarak oluşan büyük rant lobilerini engelleyeceğim. İstanbul’da yaratılan rantın halk meclisleri ile halka yansıması için elimden geleni yapacağım.

İSTİFA EDERİM

Eğer il başkanı olarak bu dediklerimi yapamazsam, adaylık açıklamamda yaptığım konuşmada taahhüt ettim istifa edeceğim. Bir daha hiç bir şekilde aday olmayacağım. Çünkü öğrenci temsilciliğimden itibaren gelen siyasi yaşamımda, ben hiçbir zaman hiç kimsenin adamı olmadım. Hiç bir şekilde bir ekip beni çıkartmadı ama çalışma ekiplerim oldu. Bu ekip dediğim sadece yönetme anlamında. Partiye kim katkısını sunsa ben onunla ekip oldum. Şimdiye kadar hiç kimse benim için; şunun adamı, bu belediyenin adamı, bu belediye başkanın çıkarttığı aday deme şansına sahip değil. O yüzden de şunu söylüyorum, çok iddialı olarak söylüyorum; her ne olursa olsun hiçbir şekilde adaylık yolundan dönmeyeceğim.

DENİZİ GÖRMEMİŞ İSTANBUL’LU VAR

İstanbul’la ilgili dört yıl TBMM’de iki yüzden fazla soru önergesi verdim. İnsanların sorunlarıyla ilgili bütün her şeyine dokundum. İşçisinden esnafına, taksicisinden kamyonculara, ulaşımından imar sorununa kadar üstelik sağcı solcu ayırt etmeden herkesin derdiyle meşgul oldum. Mesela; İstanbul’da henüz deniz kenarına gitmemiş yüzde 30’a yakın bir kadın kitlemiz var. Çocuk kitlemiz var. İşte tüm bu sorunlarla ilgili sahada geliştirdiğim ve gücüm yettiğince uyguladığım projelerim var. CHP’nin bir dönüm noktası geçirdiğine inanıyorum. Bu dönüm noktasında yarınlara ait çok önemli bir değişim ve dönüşüm yapacağız. Demokrasinin yegane uygulandığı partimize ve tüm adaylara bu seçim hayırlı olsun.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar