19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1122
ALTIN2241.3

"İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik" ödülleri sahiplerini buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik" ödülleri sahiplerini buldu
Abone ol
Geçen yıl hayatını kaybeden Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur adına bu yıl ilki düzenlenen "İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik" ödüllerinde birincilik Otsimo, ikincilik KODA, üçüncülük Yuvarla projelerinin oldu.

Geçen yıl hayatını kaybeden Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur adına bu yıl ilki düzenlenen "İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik" ödülü sahiplerini buldu.

Birincilik ödülü Otsimo, ikincilik ödülü KODA, üçüncülük ödülü Yuvarla projelerinin oldu.

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, ödül törenindeki konuşmasında, tüm hayatı boyunca insanı merkeze koyan anlayışından hiç ödün vermeyen babası İbrahim Bodur'un tek başına özgün bir kalkınma modeli oluşturmuş bir vizyoner, yerel değerleri küresel vizyonuyla harmanlayan cesur bir girişimci olduğunu söyledi.

Kale Grubu'nun İbrahim Bodur'un vizyonu doğrultusunda ilerlediğini vurgulayan Okyay, daha nice İbrahim Bodur’ların çıkmasını teşvik etmek ve sosyal girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla bu sene ilkini hayata geçirdikleri ve geleneksel hale getirmeyi öngördükleri İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik ödülüyle İbrahim Bodur'un değerlerini ve mirasını yaşatmayı sürdüreceklerini ifade etti. 

Okyay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan 60 sene evvel, sosyal girişimcilik nedir henüz telaffuz dahi edilmezken, bir ideal uğruna yola çıkarak imkansızı başarmış, önce insan diyerek sosyal doku ile uyumlu özgün bir kalkınma modeline ve sürdürülebilir başarıya imza atmış, sadece hayatları ve bir şehrin çehresini değiştirmekle kalmamış, Türkiye’nin gelişimine ciddi katkı sağlamış öncü sosyal girişimcilerden İbrahim Bodur’u saygıyla ve minnetle anıyoruz. Babamdan aldığım en büyük mirasın, onun değerleri olduğunu düşünüyorum. Onun hayata bakışı, yerel değerleri küresel vizyonuyla harmanlaması, sosyal dokuyu önceliklendiren, insanların gelişimine imkan tanıyan yönetim anlayışı, sanayiyi insanların hayatına getirip bölgesel kalkınmayı teşvik eden girişimciliği, benim için en büyük miras. Ve biz buna sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çünkü babamın dediği gibi, hayatın esas gayesi insanın huzur ve mutluluğudur. Sanayileşme de, iktisadi kalkınma da bireyin ve toplumun mutluluğuna hizmet etmelidir."

"Geleceğin İbrahim Bodur'ları yetişsin"

Zeynep Bodur Okyay, sosyal girişimcileri, hem Türkiye hem de dünya için geleceğin habercileri olarak gördüklerini belirterek, sosyal girişimcileri de kendi alanlarında çığır açacak değişim öncüleri olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Okyay, şunları kaydetti:

"Onlar bizim kanatlarımız. Köklerimize ve bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkıya tutunduğumuz kadar, kanatlarımızı açıp uçmayı da önemsiyoruz. Vicdanlı, sorumlu, duyarlı, teknolojiyi iyilik için kullanan, insanı ve sosyal faydayı merkeze koyan girişimcileri destekliyoruz. 60 yıl önce Çan’da sanayinin tohumlarını atarak, Anadolu’da kalkınmanın önünü açan İbrahim Bodur’un vizyonu doğrultusunda geleceğin İbrahim Bodur'ları yetişsin diye bugünden tohum ekiyoruz. Dünya daha iyi bir yer ve gelecek sürdürülebilir olacaksa, bu sosyal girişimcilerin kararlılığı, azmi ve çabası ile olacak."

Kazanan sosyal girişimciler

Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı merhum İbrahim Bodur'un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla düzenlenen ödülün birinciliğini ve projenin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Kale Grubu’nun verdiği 50 bin liralık para ödülünü, otizmli çocuklar için ücretsiz özel eğitim sağlayan Otsimo projesiyle Hasan Zafer Elcik kazandı.

İkincilik ve 40 bin liralık para ödülü Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) ile Mine Ekinci’nin, üçüncülük ve 30 bin liralık para ödülü ise Yuvarla uygulamasıyla STK’lara bağışı yaygınlaştıran Emre Danacı ve Erdi Yerebasmaz'ın oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar