26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5526
EURO34.9642
ALTIN2447.8

Globalleşen Koton, Dünyaya Tasarım İhraç Edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Globalleşen Koton, Dünyaya Tasarım İhraç Edecek
Abone ol
Türkiye’nin önde gelen moda ve perakende markası Koton, globalleşme hedefi doğrultusunda hızlı büyümesini 2016’da da sürdürecek.
Türkiye’nin önde gelen moda ve perakende markası Koton, globalleşme hedefi doğrultusunda hızlı büyümesini 2016’da da sürdürecek.

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, global bir moda markası olmak için büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduklarını belirterek, “Artık dünyada Türkiye’yi temsil eden moda markası Koton olacak. Dünyaya tasarım ihraç edeceğiz” dedi.

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, düzenlediği sohbet toplantısında, 2015 yılını değerlendirirken, gelecek hedeflerini açıkladı. Yılmaz, moda ve perakende sektöründe önemli gelişmelerin yaşandığı 2015’te, Koton olarak hem büyüme hem de globalleşme adına önemli bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Koton’un bugün, 159’u yurtdışında, 270’ten fazlası yurtiçinde olmak üzere yaklaşık 434 mağazası ve dünya genelinde 800’den fazla satış noktası bulunduğunu belirten Yılmaz Yılmaz, 2015 yılında toplam 155 milyon TL’lik yeni yatırım ile 83 yeni mağaza açtıklarını söyledi. Yılmaz şöyle devam etti: “Daha hızlı ve verimli bir ulaşım ağı sağlamak üzere 7 milyon TL’lik lojistik ve 3 milyon TL’lik e- ticaret yatırımı ile büyümemizi sürdürdük. Bu yılsonu itibarıyla ciromuzda yüzde 30 düzeyinde artış bekliyoruz. Yılı 2 milyar TL ciro ile kapatmayı öngörüyoruz. Koton, 2015 yılında hedeflediği büyüme oranlarını yakalayarak yurtiçinde 6500’ün üzerinde, yurt dışında ise 2000 kişiye ulaşan çalışanı ile yaklaşık 8.500 kişiye istihdam sağlamıştır.”

2016’da yüzde 55 büyüme hedefi

Koton olarak 2016 yılında da hızlı büyüme hedefini sürdüreceklerini belirten Yılmaz Yılmaz, “2016 yılında, yurt içinde 30, yurt dışında 61 olmak üzere, toplam 91 mağaza açmayı hedefliyoruz. Yani 2016 yılı, büyümemizin devam edeceği bir sene olacak. 2016 için hedefimizi yüzde 55 büyümek olarak da ifade edebiliriz” diye konuştu.

Koton tasarımları bundan böyle dünya çapında bir isim olan Isham Sardouk’a emanet

Yılmaz şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl en önemli yatırımı tasarım ve uluslararası marka olma konusundaki hazırlık çalışmalarına yaptık. Yurtdışında 30 yeni mağaza açarken, tasarım ve üretim konusunda özel bir çalışma yürüttük. Global bir moda markası olma hedefimiz doğrultusunda büyük bir değişim ve dönüşüm içerisindeyiz. Bu kapsamda da 2016 yılında odak noktası tasarım olan yeni binamıza taşınacağız. 2016 yılının Eylül ayında hayata geçmesi planlanan merkez, çalışanlarımızın vizyonlarını ve yaratıcılıklarını artıracak donanım ve mimari yapıda hazırlanıyor. Ekibimizin en iyi olabilmesi için her şeyi yapıyoruz. Hem Türkiye’den hem de dünyadan alanında deneyimli ve başarılı isimleri kadromuza kattık. NewYork, Paris, Londra’da bulunan dünya çapındaki birçok firmanın tasarım ve trend liderliğini yapan Isham Sardouk Koton Tasarım Direktörü olarak göreve başladı. Isham, bundan böyle Koton için trendleri öngörüp, yaratıcılıkta ön saflarda yer alması için çalışacak.”

“Milli takımdan önce Paris’te biz şampiyon olacağız”

Sözlerine 2016 yılı hedeflerini ve planlarını anlatarak devam eden Yılmaz Yılmaz, globalleşme stratejileri çerçevesinde ilk adımı 2016 yılının Mart ayında atacaklarını ve modanın başkenti Paris’te de mağaza açacaklarını açıkladı. Yılmaz Yılmaz, şöyle devam etti: “2015 yılına girerken koyduğumuz hedeflerimize, çalışma arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ile ulaşmayı başardık. 2015’in son günlerinde Hırvatistan pazarına giriş yapıyoruz. Önümüzdeki Mart ayında da Paris’te ilk Koton Mağazası’nı açacağız. Modanın başkenti Paris’e, milli takımdan önce biz şampiyon olmaya gidiyoruz. Fransa’dan sonra sırada Fas ve Belarus pazarları var. Fas'ta 3 ve Belarus'ta 4 mağaza açmayı planlıyoruz.”

Hedef 2018’de 5.5 milyar TL ciro

Koton’un 30’uncu yılı olan 2018 için belirledikleri hedefleri de açıklayan Yılmaz, “2018 yılında 700 mağaza ve 5.5 milyar TL’lik ciro ile büyük bir perakende operasyonu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Yılmaz, “Her yıl 50’den fazla koleksiyonda yaklaşık 30.000 farklı model ortaya çıkarıyoruz. Yeni ve hızlı koleksiyon üretebilme kapasitemizin yanı sıra çeşitliliğimizle de sektördeki öncü konumumuzu koruyoruz.” diye sözlerini tamamladı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar