26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5852
EURO35.053
ALTIN2458.6

Alışverişin profesyonelleri: İndirim mühendisleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alışverişin profesyonelleri: İndirim mühendisleri
Abone ol
Türk insanının ilk kez “Çocuklar Duymasın” dizisindeki “Müsteşar Kemal” tiplemesinden duyduğu “indirim mühendisliği” kavramı, aile bütçesine ciddi katkıda bulunmasından dolayı yüzbinlerce kişinin yaşam biçimi haline geldi
Türk insanının ilk kez “Çocuklar Duymasın” dizisindeki “Müsteşar Kemal” tiplemesinden duyduğu “indirim mühendisliği” kavramı, aile bütçesine ciddi katkıda bulunmasından dolayı yüzbinlerce kişinin yaşam biçimi haline geldi

Alışveriş profesyonelleri, artık semt semt, dükkan dükkan gezip kan ter içinde eve paket taşımak yerine, internetten en uygun fiyata satın aldığı alışverişini kapısına kadar getirtiyor

Yaratıcı girişimcilerin ilham kaynağı olan indirim mühendislerinin yeni gözdesi Cashback Shopping sisteminde ise alışveriş yapan herkese nakit para ödeniyor

Türk insanının ilk kez “Çocuklar Duymasın” dizisindeki “Müsteşar Kemal” tiplemesinden duyduğu “indirim mühendisliği” kavramı, bir espri olarak günlük hayatımıza girse de aile bütçesine ciddi katkıda bulunması ve alışveriş konforunu artırmasından dolayı yüzbinlerce kişinin yaşam biçimi haline geldi.

Bir ürünü en uygun zamanda, en uygun yerden, en uygun fiyatla satın alma becerisine sahip alışveriş profesyonelleri olarak tanımlanan “indirim mühendislerinin” sayısı her geçen gün artarken, bu kişiler yaratıcı girişimcilerin de ilham kaynağı oluyor.

İnternette ardı ardına açılan alışveriş sitelerinin yanı sıra her markanın ürününe online mağazasından da ulaşılabilmesi, “en ucuzu bulma” arayışındaki alışveriş profesyonellerinin saatlerce semtleri, pazar yerlerini, dükkanları gezmek yerine iki tıkla amacına ulaşmasına imkan sağlıyor.

Online sistemin, alışverişte konforu da artırması e-ticaretin cirosunu her geçen gün inanılmaz boyutlarda artırıyor. İnsanlar sadece elektronik eşyalarını, kıyafetlerini değil, a’dan z’ye her ihtiyacını internetten satın alır hale geliyor. 5-10 litrelik su bidonlarını, meşrubatını, karpuzunu, kavununu, ununu, şekerini, kilo kilo deterjanı marketten alarak kan ter içinde eve taşımak yerine online satın alarak kapısına kadar getirtmesi, “alışveriş profesyonellerine” cazip geliyor.

İnovatif girişimciler de cirosu artık milyarlarca doları bulan e-ticarette, alışveriş profesyonellerine hitap eden yeniliklere imza atıyorlar. Günlük fırsat siteleri ile bir ürünün tüm online mağazalardaki fiyatını gösteren karşılaştırma siteleriyle başlayan bu çalışmalara, son dönemlerde alışveriş yapan herkese nakit para ödeyen “cash-back shopping” siteleri eklendi.

ABD’de bu akımı başlatan eBates.com geçen yıl 1 milyar dolar karşılığında bir Japon şirketine satılırken, İngiltere’de bu sistemi 5 milyon İngiliz tüketiciyle buluşturan Quidco.com’un üzerinden 800 milyon poundluk alışveriş yapılması, üyelerine 50 milyon pound dağıtması, Türk girişimcileri de harekete geçirdi.

Güçlü Kayral ve Tunç Buyurgan, kısa sürede dünyadaki online alışverişlerin dörtte birine yakınında kullanılan bu sistemi, Avantajix.com adlı internet sitesi aracılığıyla Türk indirim mühendisleriyle tanıştıran ilk Türk girişimciler oldu.

Avantajix’in ortaklarından Güçlü Kayral, giyecek, yiyecek, bilgisayar, telefon, teknoloji, otel rezervasyonu, araç kiralama, uçak bileti, sigorta gibi aranan her ürün ve hizmetin bir arada bulunabileceği, Türk ve yabancı 300’ü aşkın saygın alışveriş sitesini tek çatı altında topladıklarını belirterek, sistemi şöyle anlattı:

“Avantajix, bir alışveriş sitesi değil ve biz hiçbir şey satmıyoruz. Sadece saygın alışveriş sitelerine müşteri yönlendiriyoruz. Gönderdiğimiz her müşterinin yaptığı alışverişin belli bir oranını o sitelerden komisyon olarak alıyoruz. Bu komisyonu da o alışverişi yapan müşteriye ödüyoruz. Burada yapılan “indirim” değil. Alışveriş sitesi, indirim, kampanya vs. düzenlemişse zaten müşteri onlardan yararlanıyor. Direkt siteye girmek yerine sadece bir fazla tıkla Avantajix üzerinden giderse, ekstradan bir de komisyon kazanıyor. Bu komisyon kimi sitelerde yüzde 2-3’ü, kiminde yüzde 45-50’yi bulabiliyor. Bizim de indirim mühendisi dediğimiz alışveriş profesyonelleri, artık tüm alışverişlerini cash-back shopping siteleri üzerinden yapıyor.”

Kayral, Avantajix’e üyeliğin ücretsiz olduğunu; alışveriş olması halinde o üye için mağazalardan tahsil ettikleri ilk 10 lirayı yıllık hizmet bedeli olarak alıp geri kalan tüm paraları o üyelerine nakit olarak ödediklerini; hatta “para kazanmak ve tasarruf” konularındaki fikirlerini diğer kullanıcılarla paylaşan üyelerinden bu paranın da kesilmediğini sözlerine ekledi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar