26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5858
EURO35.0018
ALTIN2457.2

MHP'li Başkan 2.9 Milyonluk Yolsuzluğu Ortaya Çıkarttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'li Başkan 2.9 Milyonluk Yolsuzluğu Ortaya Çıkarttı
Abone ol
Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesinin MHP'li Belediye Başkanı Alparslan Koca, AKP’li eski Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu'nun geçici kabule onay verdiği kanalizasyon işine kesin kabul vermeyerek 2,9 2.9 Milyonluk yolsuzluğu ortaya çıkarttı.
Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesinin MHP'li Belediye Başkanı Alparslan Koca, AKP’li eski Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu'nun geçici kabule onay verdiği kanalizasyon işine kesin kabul vermeyerek 2,9 2.9 Milyonluk yolsuzluğu ortaya çıkarttı.

MHP'li Belediye Başkanı Alpaslan Koca, hayali kanalizasyonu müfettiş eşliğinde kamerayla tespit ederek yetkilileri göreve davet etti.

Alparslan Koca, bu alt yapı çalışması ile ilgili sözleşme bedelinin 2 milyon 995 Bin lira olduğunu belirterek, "İşe başlama tarihi 12.05.2011, işin bitiş tarihi ise 17.05.2013 olarak belirtilmiş.

Toplam 730 gün gibi bir süre verilmiş fakat iş 6 ay gibi bir süre gününden önce bitirilmiş. Geçici kabulü de hemen bir gün sonra yapılmış ve müteahhide bütün paraları verilmiş" dedi.

Başkan Koca, şöyle konuştu: "Benden önceki dönemin bir çalışması olan 38 kilometrelik kanalizasyon işinin kesin kabulünü yapmamışlar geçici kabulünü yapmışlar ve 2014 Mart seçimlerinde makama yeni seçildikten bir,  bir buçuk ay sonra İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü kesin kabul yapmak üzere davette bulundu.

Bende kendilerine henüz yeni seçildiğimi ve daha işlere bakamadığımı söyleyerek ilerleyen bir zamanlarda kesin kabul yapalım dedim ve ondan sonra davet vereyim dedim.

Onlar sürekli beni sıkıştırdılar, karambola getirecek bir tavırları vardı. Derken bir ay sonra  bana arıtma tesisi yapılması için bunun kabulünün mutlaka yapılması gerektiğini söylediler.

Bende şöyle cevap verdim, 'Ben bu işin kabulünü yapmadım ki arıtma tesisini yapayım, çalışır bir sistem değil kabul etmediğim bir sistem'. Madem bu işi yaptıranlar zamanında yaptırmış kesin kabulünü de o zaman yapsalarmış.

Bir senedir beni beklemişler. Bu sırada geçici kabul yapılmış, müteahhidin bütün paraları ödenmiş. O zaman hesaplattırdığımda yaklaşık 2,9 Milyonluk paradan sadece 107 Milyar kadar bir teminatı kalmış. Bunlar bu konuda beni fazla sıkıştırınca iller bankası bölge müdürlüğünü oyalayarak araziyi gezmeye başladım. O sırada bölge müdürlüğünde de değişiklik olmuştu.

Vekaleten bakan Dilek hanım bu konuda beni çok sıkıştırdı. Arazide tespitlerimize başladık. İlk tespitimizde 1600 metrelik hat çıktı ve bu arada bacalar var ama bağlantıların olmadığını belirledik. Adana bölge müdürlüğü de bu konuda bizim ciddi olduğumuzu fark etti ve iddialarımızın haksız olmadığını dosya haline getirip Ankara'ya gönderdiler. Bu sırada bende Ankara'ya gittim geldim.

Oradan gelen heyette bu kadar bir ciddi iddianın olamayacağını ufak tefek eksikliklerin olacağını düşündüler. Bende gelen heyete ısrarla heyete hat olmadığını birlikte tespit ettik. Son olarak gelen başmüfettişle 1,5 ay çalıştık ve 1700 tane parsel bacalarının 970 tanesinin olduğunu 800 küsur tanesinin Hasanbeyli'ye hiç gelmediğini belirledik. Kendilerinin verdiği rakama göre her bir tanesi bunun da 350 milyon lira. Yani malın yarısı yok burada. Onlarda hayretlere düştü.

Ara olarak 12,5 kilometrelik 'lik borunun da eksik çıktığını tespit edip raporumuzu aldık. Gerisi şuanda iller bankasınındı.

Şimdi sonuç bekliyoruz güya. Yani ne savcılığında bulunulup bulunmadığından haberimiz yok. Benden habersiz kesin kabul yapılınca zaten ben bu konuda düğmeye bastım ve savcılığında suç duyurusunda bulunacağımı söylemiştim. onlarda 'sen kesin kabulü yapmasan yapma hiç önemi yok.

Sensizde olur bu iş' dediler. Şimdi bu olay ortaya çıkınca harekete geçtiler. Ben şuanda mağdurum ve ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, aylık 30,35 milyar paramı da kesiyorlar hala benim." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar