19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3415
EURO35.1222
ALTIN2238.7

Üniversite Rektörlerinden ortak basın bildirisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite Rektörlerinden ortak basın bildirisi
Abone ol
Kilis'te düzenlenen ve  OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'ün de içinde bulunduğu Rektörler toplantısında Zeytin Dalı Harekâtı'na Destek için ortak Basın bildirisi yayınlandı.

Kilis'te düzenlenen ve  OKÜ RektörüProf. Dr. Murat Türk'ün de içinde bulunduğu Rektörler toplantısında Zeytin Dalı Harekâtı'na Destek için ortak Basın bildirisi yayınlandı.

Üniversite Rektörlerinin ortak basın bildirisinde şu görüşlere yer verildi:
“Üniversiteler temelde bütün insanlığın barış ve huzuru için doğru ve gerçek bilgiyi üreten ve insanlığın hizmetine sunan kurumlardır. Yaşadığımız coğrafya yüzyılı aşan bir süredir emperyalist güçlerin hedefinde, barış ve huzura hasret yaşamaktadır. Türkiye bu coğrafyada bütün saldırılara rağmen, insanlığa örnek olacak şekilde bir barış ve huzur adası olduğunu tüm Dünyaya kanıtlamıştır. Ülkemiz evi ve yuvası dağılmış mazlumlara, yetimlere ve muhtaçlara el uzatıp onlara sığınak olmaya devam etmektedir. Üniversite Rektörleri olarak, yanı başımızda süren ahlaksız bir savaşın kurbanı olan binlerce insanın kanına elini bulaştırmış Batılı güçlerin oyunlarını bozmak ve bölgenin huzuru ve barışı için “Zeytin Dalı Harekâtı”nı başlatan devletimizin yanında olduğumuzu ifade etmek üzere, üniversitelerimizi temsilen ensar şehir Kilis’te bulunmaktayız.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörleri olarak, göreve atanmamızın I. yıldönümünde bir değerlendirme toplantısı için Kilis’te bir araya gelişimizi vesile kılarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ufku olan adalet ve insanca yaşamın bu coğrafyaya umut getirmesi için tüm terör gruplarına karşı düzenlediği “Zeytin Dalı Harekâtı”nın tereddütsüz destekçisi olduğumuzu gururla belirtmek isteriz. “Zeytin Dalı Harekâtı” herhangi bir dini ya da etnik gruba yönelik olmayıp yegâne hedefi bölgenin, bölge huzurunu bozan teröristlerden ve terörizmden arındırılmasıdır.  

Üniversite rektörleri olarak bilim etiğine inanan bütün aydınları, bilim adamlarını ve bütün Dünya üniversitelerini, emperyalizmin hedef tahtası haline getirilen bu mazlum coğrafyaya sahip çıkmaya, ülkemizin verdiği ve insanlığa yüz akı olacak barış ve huzur mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz. Bu vesile ile Türk aydının ve akademisinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin onurunu tarihe not düşmekten de ayrıca şeref duymaktayız. Yine ülke olarak verdiğimiz bu haklı mücadelede hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor yiğit gazilerimize yüce Mevlâ’dan şifalar diliyoruz.” 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar