26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5852
EURO35.053
ALTIN2458.6

Dünya'nın En İlgi Çekici Parkı Seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya'nın En İlgi Çekici Parkı Seçildi
Abone ol
2013 yılından beri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak üyesi olduğu Dünya Kent Parkları Birliği ile birçok platformda etkinliklere katılarak Gaziantep’teki parkları dünya standartlarına ulaştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu hedefinde de kısmen başarılı oldu.

2013 yılından beri GaziantepBüyükşehir Belediyesi olarak üyesi olduğu Dünya Kent Parkları Birliği ile birçok platformda etkinliklere katılarak Gaziantep’teki parkları dünya standartlarına ulaştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu hedefinde de kısmen başarılı oldu.

Bu yıl Dünya Kent Parkları Birliği (World Urban Parks) tarafından düzenlenen “Uluslararası Büyük Kent Parkları Ödülü’’ yarışmasına Türkiye’den Gaziantep adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ‘100.Yıl Atatürk Kültür Parkı (Parkantep)’ ile katıldı.

Bu yarışmada; 100.Yıl Atatürk Kültür Parkı, “Dünya’nın En İlgi Çekici Parkı” olarak ilan edildi.

ParkBahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkilileri, “En ilgi çekici park olmasının nedeni parkın kent merkezinde 14 km uzunluğunda yeşil bir koridor olarak yer almasıdır. Bu yeşil aks içerisinde 18 farklı temalı park bulunuyor. Hobi Bahçelerinden başlayıp Nurgana Parkı ile devam eden, 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı, Botanik Bahçesi, Alleben Göleti Rekreasyon Alanı ve Alleben Vadisi gibi temalı parkları ile gelişim kazandırılarak çok fonksiyonlu, şehrin merkezinde yaşayan bir yeşil koridor olarak yer almaktadır. 4.5 milyon metre kare yüzey alanına sahip olan park dünyanın sayılı parkları arasında yer alacak nitelikte olup, bu ölçekteki yarışmalarla global platformlarda yerini almaya başladı” açıklamasını yaptılar.

Bu arada, 100 Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın 14-17 Ekim 2018 tarihleri arasında Avustralya Melbourne şehrinde “Internatıonal Parks And Leısure Congress’’ kapsamında dünyaya tanıtılacağı açıklandı. Büyükşehir Belediyesi’nin kongreye katılarak aktif sunum yaparak katılım sağlayacağı belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar