26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4447
EURO34.7287
ALTIN2441.3

Yurtdışı eğitiminde sıkça sorulan sorular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yurtdışı eğitiminde sıkça sorulan sorular
Abone ol
7’den 70’e hemen herkes güzel bir kariyer ve iyi bir eğitim hayatının hayalini kuruyor.

7’den 70’e hemen herkes güzel bir kariyer ve iyi bir eğitim hayatının hayalini kuruyor.

Eğitim hayatını sadece okulla sınırlandırmayan, hem dil, hem kişisel gelişim, hem de kariyer hedeflerini önemseyen birçok öğrenci yurtdışı eğitim programlarının kapısını çalıyor.

Yurtdışı eğitim denilince dil okulu, vize, konaklama ve uçak bileti derken öğrencilerin işi bir hayli zorlaşıyor.

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ceo’su Gökmen Özdemir, yurtdışına gitmek isteyen öğrencilerin en çok sorduğu soruları yanıtlarını sıraladı…



Yaz okulu, dil eğitimi programları, work and study, lisans ve yüksek lisans…

Yurtdışı eğitiminde programlar saymakla bitmez.

Hal böyle olunca yurtdışına gitmek isteyen öğrenciler bitmek bilmeyen sorularla baş başa kalıyor.

Okul koşulları, konaklama imkanları her ülkenin kendine ait vize işlemleri derken öğrenciler, kendilerini yoğun bir programın içerisinde buluyorlar.

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ceo’su Gökmen Özdemir, doğru bir danışmanlıkla öğrencilerin tüm sorularına yanıt bulabileceğinin altını çizdi ve en sık sorulan soruların yanıtlarını verdi.

Minimum ve maksimum ne kadar süre eğitim alabilirim?

Tüm dil okulları minimum 2 hafta, maksimum 52 hafta eğitim sunmaktadır. Ayrıca lise-lisans ve yüksek lisans düşünüldüğünde öğrencilerin eğitim süreleri ülkeden ülkeye çeşitlilik gösteriyor.

Aldığım eğitimin YÖK denkliği olacak mı?

Günümüzde yurtdışında pek çok okul YÖK tarafından tanınmaktadır. Direkt denklik verilen veya şartlı denklik alınabilen okullar değişkenlik göstermektedir. Ancak veliler ve öğrenciler seçimlerini mutlaka güvendikleri kurumdan yana kullanarak bu konuda en güvenilir bilgiye erişebilirler.

Program seçiminde nelere dikkat etmeliyim?

Dil eğitimi planınızda belirlediğiniz hedefiniz, ayırdığınız süre, bütçeniz, kişilik özelliğinize göre ülke seçimi, amacınıza uygun okul, İngilizce seviyeniz gibi başlıca kriterler göz önüne alınarak yapılmalıdır.

Dil okuluna katılabilmem için İngilizce seviyem kaç olmalıdır?

Başlangıçtan ileri düzeye kadar her seviyeden öğrenci dil okullarına kabul edilmektedir. Genel İngilizce programları hariç sınavlara hazırlık, akademik İngilizce gibi özel programlarda belirli bir minimum seviye istenmektedir.

Aile yanı konaklama mı, yurt konaklaması mı?

Yurtdışına dil eğitimi almaya giden öğrencilerin en rahat ettiği ve en çok tercih etti konaklama biçimi aile yanıdır. Öğrenci aile yanında konaklama ile hem harcamalarını en aza indirebilir hem de daha çok pratik yapma şansını bulur. Ancak bu tip konaklama her yaş grubuna veya herkesin tercihlerine uygun olmayabilir. Bu yüzden en doğru konaklama tercihi sizin kendinizi rahat hissedeceğiniz yer olmalıdır. Aile yanı konaklama sorusunda en çok karşılaşılan sorulardan biride güvenlik konusu. Aile yanı konaklamalar okulların sürekli olarak birlikte çalıştıkları ve yılda en az 2 kez denetledikleri konaklamalardır.

Vizemin sonuçlanması ne kadar sürer? Vize’den onay almak için banka hesabımda ne kadar para olması gerekiyor?

Öğrencilerin en merak ettiği sorulardan biri de vize sonuçları. Vize değerlendirme süreleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermekle birlikte ortalama olarak 1,5 ile 4 hafta arasında sonuçlanmaktadır. Vize işlemlerinin parasal boyutu her ülkenin kendi koyduğu kurallara bağlıdır. Ülkelerin en önem verdikleri ve vizelerin olumsuz sonuçlanmasına neden olan konulardan biri de banka hesaplarında bulunan tutar.

Yurtdışına giderken yanımda hangi belgelerin olması gerekir?

Yurtdışına giderken yanınızda olması gereken belgeler ise;

Okul Kabul Mektubu
Konaklama Belgesi
Pasaport
Yurtdışı çıkış pulu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar