19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3407
EURO35.0951
ALTIN2239.8

Yurt dışında kariyer planlama rehberi…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yurt dışında kariyer planlama rehberi…
Abone ol
Teknoloji giderek gelişirken dünya giderek çoğalıyor. Çok uluslu şirketler modern zamanın bir gereği olarak her geçen gün sayısını arttırırken birçok insan sadece kendi ülkesinin sınırları dahilinde kalmak istemiyor.

Teknoloji giderek gelişirken dünya giderek çoğalıyor. Çok uluslu şirketler modern zamanın bir gereği olarak her geçen gün sayısını arttırırken birçok insan sadece kendi ülkesinin sınırları dahilinde kalmak istemiyor. Bunun için yurt dışında kariyer planlayan kişiler özellikle de İngilizce konusunda profesyonel yardımlar alıyor.

Küresel dünyada, uluslararası şirketlerde çalışabilmenin en önemli adımımın yabancı dil bilmekten geçtiğini vurgulayan BerlitzDil OkullarıGenel MüdürüÇağdaş Kardaş, yurt dışında kariyer için yabancı dilin önemini anlatıyor.

Dünya vatandaşı olabilmek için…

Ülkeler arasındaki fiziki sınırları aşabilecek en büyük güç, yabancı dildir. Özellikle de bu dil, yaklaşık 1,5 milyar insan tarafından konuşuluyorsa… Dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri olan İngilizce, global köy kavramının giderek önem kazandığı günümüzde ortak bir iletişim aracı görevi görüyor. Bir iletişim aracı olmanın ötesinde yepyeni bir ufuk, farklı bir bakış açısı ve vizyon kazandıran İngilizce, öğrenme aşamasında bile ciddi bir beyinsel gelişim sağlıyor. Her ne kadar kişiye sağladığı avantajları saymakla bitmese de özellikle de yurt dışında kariyer planlayan bireyler için önemli fırsatlar sunuyor. Dünya vatandaşı olabilmek ve uluslararası bir kariyer hedefi oluşturmak için özel bir yol çiziyor.

Hedefiniz yurt dışında kariyer yapmaksa…

Çok uluslu şirketlerin yanı sıra farklı ülkelerdeki iş imkanlarından yararlanabilmenin en etkili yollarından biri yabancı dildir. Dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen onlarca çalışanın olduğu çok uluslu bir şirkette varlık gösterebilmek için İngilizce bir kriterden ziyade zorunluluk haline geliyor. Çünkü teknolojinin ulaştığı boyutlar her geçen gün daha fazla şirketin uluslararası iş birliği yapmalarına olanak tanıyor. Dolayısıyla iş verenler yabancı dili en önemli belirleyici unsur olarak görüyor. Eğer bu noktada sizin de kariyer planlarınızda yurt dışında çalışmak varsa, İngilizce ile barışık olmanız gerekir. Bunun içinse doğru teknik ve metotlarda aktif bir öğrenme sürecinden geçmeli, ana dili İngilizce olan kişilerle sık sık konuşma pratiği yapmanız gerekmektedir.

Finansal faydalarıyla da avantaj sağlıyor

Dünyanın neresine giderseniz gidin herhangi bir kurumda çalışmaya başladığınızda bildiğiniz her dil size finansal bir kazanım olarak dönecektir. Bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, yabancı dil bilen bir çalışan bilmeyene göre %5’lik bir zam oranı ile öne geçiyor. Bazı ülkelerde bu rakamlar değişse de çok daha fazla kazanan taraf genel olarak değişmiyor. Yurt dışında istihdam şansı veren yabancı dil aynı zamanda çok daha iyi mali fırsatlar sağlar.

Dil bilmek yurt dışında da sizi diğerlerinin önüne geçirir

İkinci bir dil bilmek, beynin fonksiyonlarını geliştirmekle kalmaz aynı zamanda, bilişsel esneklik sağlar ve zihinsel becerileri geliştirir. Üstelik yetkin insan ilişkileri konusunda da kişinin ilerlemesine katlı sağlayan ikinci bir dil, empati yeteneğinin de gelişmesini sağlar. Tüm bunlar, iyi bir ekibin parçası olmak için ayırt edici özelliklerdir ve özellikle de yurt dışındaki birçok kariyer fırsatında işverenler tarafından fark edilir olmaya yardımcı olur.

Mevcut yabancı dilinizi ileriye taşır

Eğer yurt dışında kariyer hedefliyorsanız ilk önce İngilizceye hakim olmanız gerekir. Bu noktada eğer böyle bir fırsat yakalarsanız çalışma süreniz boyunca İngilizceyi sürekli kullanacağınızdan bu sizin seviyenizi çok ileriye taşıyacaktır. Özellikle de mesleki olarak uzman seviyede İngilizce öğrenmenizi çok daha kolaylaştırır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar