27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri belgelerini aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri belgelerini aldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri beyaz önlüklerini giyip, belgelerini aldı.

OsmaniyeKorkut Ata ÜniversitesiSağlık Yüksek Okuluöğrencileri beyaz önlüklerini giyip, belgelerini aldı.

OKÜ  Sağlık Yüksekokulu tarafından 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde Onur ve Yüksek Onur Belgesi almaya hak kazanan Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik Bölümleri öğrencilerine belgeleri Üniversitenin Rektörlük Büyük Salonda düzenlenen törenle verildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç yaptı. 



Sağlık Yüksekokulu hakkında bilgiler veren Dayangaç, “Sağlık ve sağlık çalışanları halkın gözünde önemli yerdedir. Sağlık Yüksekokulumuz 6 bölümden oluşmaktadır. Hemşirelik bölümünde iki sınıf 145 öğrenci, Beslenme ve Diyetetik bölümünde ise toplam 63 öğrencimiz bulunmaktadır. İleri ki zamanlarda Üniversite yönetimimizin akademik kadroların tamamlanmasına yardım etmesiyle birlikte sağlık alanındaki öğrenci sayımızı artırmayı hedefliyoruz.  Sağlık Yüksekokulu olarak birinci amacımız hem teorik alanda hem de pratik alanda uluslararası kaliteyi gözetleyerek eğitim öğretim faaliyetlerini vermektir.” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan OKÜ RektörüProf. Dr. Murat Türk, Sağlık Yüksekokul’u öğrencilerine ‘Yönetim Sırları’ hakkında bir sunum yaptı.

‘Yönetim Sırları’nda ilk olarak Üniversiteden bahseden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Üniversitemiz fiziki anlamda yapılaşmasını hemen hemen tamamlamış durumda. Akademik anlamda da öğrencilerine neyi nasıl düşünmeleri gerektiğini öğreten bir Üniversite konumuna gelmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün iki enstitüsü, 6 Fakültesi, 3 Yüksekokul ve 5 Meslek Yüksekokulumuz ve 13 bin 977 öğrencisi, 742 civarında akademik ve idari personelle de Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora mezunları vererek kendi öğretim üyesini yetiştirebilecek bir Üniversite konumuna gelerek bunun da haklı gurur ve onurunu yaşıyoruz.” dedi.



Öğretim Elemanlarına da seslenen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Bugün yeni hedeflere yelken açacak, açmak için bugün aramızda olan öğrencilerimizin üstün bilgi ve becerilerle donatılarak yaşatılmasına en büyük katkı değerli hocalarımızındır. Fedakârlıklarıyla görevlerini sürdüren Üniversitemizin hocalarının öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyor olması bizler için de önemlidir. Bu anlamda da hocalarımıza teşekkür ediyorum. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devamında özverili çalışmalar sürdüren idari personelimize de teker teker teşekkür ediyorum.” dedi.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, ‘Hepinizin Zirveleri Vardır, Zirvelerinizi Bulun’

Öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında; “Sizler bu ülkenin imkânları dâhilinde en iyi eğitimi almış, almakta olan insanlarsınız. OKÜ’den mezun olacak çok özel insanlarsınız. Pırıl pırıl yüzleriniz, hayat dolu bakışlarınızla hayallerinizin peşinden koşun. Bunu yıllardır bu mesleğe gönül vermiş bir akademisyen olarak söylüyorum. Çünkü iş hayatına atıldığınızda OKÜ’de yaşadığınız tecrübeler edindiğiniz donanım, aldığınız dersler, hatta derslerde duyduğunuz birkaç kelime yerini bulacaktır. Hepinizin zirveleri vardır, zirvelerinizi lütfen bulun. OKÜ çatısı altında aldığınız eğitimleri neden aldığınızı ve nasıl bir eğitim aldığınızın farkında olursanız rakiplerinizin bir adım önünde olursunuz. Çalışacağınız işi şimdiden hayal edin, yüreğinizde hissedin. Mesleğe atıldığınız o gün sizden destek almak için gelen insanların o günkü hislerini düşünerek işe sarılın. Yapmanız gereken bilgileri kullanmayı öğrenmek,  OKÜ’de bu bilgileri almak için adım attınız. OKÜ size hayata tutunmayı, ayakta kalmayı, size zorlukları aşmayı kısacası OKÜ size hayatı öğretti; kalan sürede de öğretmeye devam edecek.”dedi.



Beslenme ve Diyetetik Bölümü dönem birincisi Ebrunur Yılmaz ve Hemşirelik Bölümünü temsilen Büşra Ballı birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 6 öğrenciye Yüksek Onur Belgesi, 30 öğrenciye Onur Belgesi ve Hemşirelik Bölümünden ise 16 öğrenciye Onur Belgesi’ni OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Sabri Ulukanlı ve Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı, Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özlem Varol Avcılar, Yrd. Doç. Dr. Derya Atik, Yrd. Doç. Dr. Kevser Sevgi Ünal Aslan, Yrd. Doç. Dr. Ebru Gözüyeşil, Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hilal Kuşçu ve Öğretim Görevlisi Ulviye Özcan takdim etti.

Törenin sonunda Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Hemşirelik Bölümü birincileri Ebrunur Yılmaz ve Serap Tercan’a önlüklerini OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk giydirdi.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar