26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5445
EURO34.9532
ALTIN2456.6

OKÜ’nün enerji yöneticiliği yetkisi uzatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’nün enerji yöneticiliği yetkisi uzatıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’nün, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanlığı’ndan 2013 yılında aldığı yetki belgesi 2023 yılına kadar uzatıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’nün, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanlığı’ndan 2013 yılında aldığı yetki belgesi 2023 yılına kadar uzatıldı.

OKÜ, enerji yöneticiliği ve etüt-proje sertifika eğitim faaliyetlerini uygulamalı olarak gerçekleştirebilen ve aktif olarak faaliyet gösteren Türkiye’deki tek yetkili Üniversite olarak biliniyor.

OKÜ’nün almış olduğu yetki kapsamında yürütülen faaliyetlerin tamamı enerji eğitim-etüt uygulama ve araştırma merkezi (ENERMER) koordinasyonunda gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda OKÜ ENERMER bünyesinde düzenlenen eğitimlerle Türkiye’nin farklı illerinden gelen bir çok Mühendisin sertifika almaları sağlanıyor.

Alınan yetki kapsamında gerçekleştirilebilecek faaliyetlerden bir diğeri ise şirketlere, enerji verimliliği hizmetlerini yürütebilmeleri için yönetmeliklerde geçen ifade ile Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketi olabilmeleri için yetki veriliyor.

EVD yetkisi sadece Bakanlık veya OKÜ gibi yetkili kurumlar tarafından verilebiliyor. Bu kapsamda Mersin’de faaliyet gösteren Enji Enerji Yatırım Danışmanlık ve Mühendislik A.Ş.’nin OKÜ’ye 
yapmış olduğu başvuru değerlendirilerek şirketin BİNA alanında Ticari ve Hizmet Binaları alt sektöründe faaliyet göstermesi uygun bulunarak, Rektörlük makamında OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve Şirket Yetkilisi Coşkun Sinan Yazgan tarafından yetki sözleşmesi imzalandı.
 
Konu ile ilgili bilgi veren OKÜ ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, şirkete verilen bu yetkinin OKÜ  tarafından verilen üçüncü yetki olduğunu kaydetti.

Hürdoğan, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin sahip olduğu yetki çerçevesinde bir başka şirket yetkilendirme sürecini başarıyla tamamlamanın sevincini yaşamaktayız.

Verilen bu yetki özellikle bölge için çok önemli. Şirket şu an bölgemizde yer alan Bina alanında EVD yetkisi almış ikinci faal şirket olma özelliğini taşımaktadır.

Bu durumun, özellikle bölgemizde enerji verimliliği çalışmalarının arttırılmasına büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Üniversite olarak enerji konusunda bölgeye olan katkımız devam etmektedir” dedi. 

Hürdoğan ayrıca OKÜ’nün şu anda Türkiye’de ETBK dışında şirketlere yetki vermiş TEK kurum olduğunu belirterek yetki verilen Enji Enerji Yatırım Danışmanlık ve Mühendislik A.Ş.’nin bina sektöründe enerji verimliliği alanında etüt, proje ve danışmanlık hizmetleri verebileceğini söyledi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar