26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5661
EURO34.9976
ALTIN2451.0

OKÜ’de Tercih dönemi öncesi, tanıtım toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Tercih dönemi öncesi, tanıtım toplantısı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde, Üniversitelere tercih yapılması öncesinde Dershane ve Liselere yönelik olarak tanıtım toplantısı yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’nın daveti ile Tercih dönemi öncesinde tanıtım toplantısı gerçekleşti.


OKÜ Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden alınan bilgiye göre, tanıtım toplantısına Osmaniye Merkez ve İlçelerdeki dershaneler ile liselerin yönetici kadrosu ve rehber öğretmenleri davet edildi.


OKÜ Merkez Kafeteryadaki toplantı kahvaltı ikramı ile başladı. Kahvaltı esnasında Prof.Dr.Orhan BÜYÜKALACA, konuklara hitaben bir sunum gerçekleştirdi. OKÜ’nun kuruluşundan bugüne yaşadığı akademik, fiziksel, sosyal yapılanma hakkında özet bilgilerin yer aldığı sunumda, Üniversitenin 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Kontenjanları da konuklarla paylaşıldı.


Prof.Dr.Orhan BÜYÜKALACA, sunumunda, OKÜ’de kısa sürede hayata geçirilen projeleri anlatırken, proje aşaması sona ermiş yeni yapılardan da söz etti. Üniversitenin özellikle Mühendislik Fakültesi Laboratuarları ve fiziki yapılanması anlamında birçok Üniversite ile rekabet edecek ve bu rekabetten başarı ile çıkacak kapasitede olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Orhan BÜYÜKALACA, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik altyapısı ile de mevut durumdaki pek çok Üniversiteden birkaç adım önde olduğumuzu belirtti.


Yeni açılan Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nden, Meslek Yüksek okullarından ve Üniversitenin Uluslar arası ve Ulusal Hareketliliğinden de bilgileri aktardığı sunumunda Prof.Dr.Orhan BÜYÜKALACA son olarak; “Neden Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi?” sorusuna cevaplar verdi.


OKÜ’nün geleneksel olduğu kadar çağdaş eğitim felsefesinin, öğrenci odaklı yaklaşımının, genç ve dinamik kadrosunun özellikle Osmaniye ilindeki Üniversite adayları açısından dikkate alınması gerektiğini belirtti.


Sunum sonrasında konuklar, Karacaoğlan Yerleşkesi içerisinde yer alan Merkez Kafeterya, Amfi, Rektörlük Binası, Kapalı Spor Salonu, Merkezi Araştırma Laboratuarı ve D Blok’u (Eğitim-Öğretim Bloğu) OKÜ araçları ile gezdiler. Tanıtım turuna rehberlik eden Rektör Prof.Dr.Orhan BÜYÜKALACA ve OKÜ Yönetim Kadrosu Karacaoğlan Yerleşkesindeki Eğitim-Öğretim Binaları ile Sosyal -Sportif Kullanım Alanları hakkında ayrıntıları konuklarla paylaştı.

Kaynak: www.medyagazete.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar