19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3404
EURO35.1706
ALTIN2240.9

"Öğrenciler tatilde ödev yapmak yerine deneyim yaşamalı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Öğrenciler tatilde ödev yapmak yerine deneyim yaşamalı"
Abone ol
İz Koçluk Kurucusu Henden, "Öğrencilerden tatilde okul için ödev yapmaları yerine farklı deneyimler yaşamasını isteyebiliriz" dedi.

İz Koçluk Kurucusu, Eğitim, Öğrenci ve Dikkat EksikliğiHiperaktiviteBozukluğu (DEHB) Koçu Elgiz Henden, tatil döneminde öğrencilerin ödev yapmaları yerine farklı deneyimler yaşamasının daha yararlı olduğunu bildirdi.

Elgiz Henden, yaptığı yazılı açıklamada, tatil döneminde çocuklara ödev vermenin çok doğru olmadığını belirterek, zaten verilen ödevlerin birçoğunun öğrenciler tarafından yapılmadan tatilin bittiğini dile getirdi.

Ancak bir türlü bitmeyen, hatta kimi zaman başlanmayan ödevler nedeniyle tatilin çocuklar ve ebeveynler arasında mücadele ile geçtiğini aktaran Henden, "Ödevler yüzünden öğrenciler tatil boyunca anne ve babalarıyla, tatil sonrasında ise öğretmenleriyle mücadele ediyor. Tatil dönemi ödevleri öğrencilerde ekstra bir gerginliğe neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca yapılan araştırmaların ödevler ve başarı arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu göstermediğine dikkati çeken Henden, "Bizler sanıyoruz ki öğrenciler ne kadar çok ödev yaparsa o kadar çok öğrenir. Oysa unutmamak gerekir ki çocuklar okula öğrenmeye gidiyor, öğrendiklerini göstermeye değil." yorumunu yaptı.

"Deneyimlenen öğrenmeler asla unutulmaz"

Henden, tatil döneminde öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından yararlı olanın deneyim olduğunu vurgulayarak, "Eğer öğrencilerden bir şey isteyeceksek, tatilde okul için ödev yapmaları yerine farklı deneyimler yaşamalarını isteyebiliriz. Deneyimlenen öğrenmeler asla unutulmaz, daima hatırlanır." görüşlerini kaydetti.

Deneyimlerin sınırsız olduğunu kaydeden Henden, her eylemin hayata dair bir deneyim olduğunu bildirdi.

Elgiz Henden, şu değerlendirmede bulundu:

"Daha önce tadını hiç bilmediği bir yiyeceğin tadına bakmak, bir kez olsun yatağını toplamak, bir gün boyunca hiç konuşmamayı denemek, bütün bir gün uyumaya çalışmak, yeni bir müzik aletinin adını öğrenmek, gelecekteki kendine bir mail atmak, bir gün boyunca baskın olmayan elini kullanmak, 24 saatini videoya çekmek, yeni bir arkadaş edinmek, ertelediği bir şeye karar vermek gibi sınırsız bir deneyim alanı var. Bu konuda tercihi öğrencilere bırakmak gerekiyor. Bu listeye çok daha yaratıcı fikirler ekleyeceklerine eminim."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar