26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5671
EURO34.9803
ALTIN2447.0

Hem Kur’an öğreniyor, hem oyun oynuyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hem Kur’an öğreniyor, hem oyun oynuyorlar
Abone ol
Okulların tatil olmasıyla birlikte Kuran Kursu ve camilerde başlatılan Yaz Kuran Kursları, yaş sınırının da kaldırılmasıyla Kuran öğrenmek isteyen öğrencilerin akınına uğradı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Reşadiye Kuran...
Okulların tatil olmasıyla birlikte Kuran Kursu ve camilerde başlatılan Yaz Kuran Kursları, yaş sınırının da kaldırılmasıyla Kuran öğrenmek isteyen öğrencilerin akınına uğradı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Reşadiye Kuran Kursu ve camiinde 470 öğrenci Kuran öğreniyor. Öğrenciler teneffüste cami içerisinde ve bahçede çeşitli oyunlar oynuyor.

    Reşadiye Camii'ne Kur'an öğrenmeye gelen öğrencilerin büyük çoğunluğunu kız öğrenciler oluşturuyor. Camide 300’ü kız, 170’i erkek 470 öğrenci Kur'an öğreniyor. Camide 4 resmi görevli bulunurken, 8 gönüllü de öğrencilerin Kuran öğrenmelerine yardım ediyor. Öğrenci ve hocaların tek sıkıntısı ise caminin darlığı. Öğrencilerin derse başladığında cami içerisinde büyük bir uğultu olduğunu ve bunun herkesi rahatsız ettiğini belirten gönüllü Kuran öğreticilerinden Vildan Demirtaş, ‘’Camide büyük bir uğultu oluyor. Ortamın eğitime uygun hale getirilmesi gerekir. Uğultu öğrencilerin dikkatini dağıtıyor. Kendilerini derse tam veremiyorlar. Bunun yetkililerce çözülmesi gerekir. Bu konuda önümüzdeki yıl, Milli Eğitime bağlı okullar yaz aylarında ‘Yaz Kuran Kursları’na tahsis edilebilir. Öğrenciler sınıflarda daha kolay bir şekilde Kuran öğrenebilirler. Öğrencilerin burada aldığı temel bilgiler, Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olduğu zaman daha faydalı olacak.’’ dedi.

    Öğrenci velilerinden 63 yaşındaki Eyyüp Kumdar, Reşadiye Mahallesi'nde doğup büyüdüğünü belirterek, ‘’Ben de bu camide Kur'an öğrendim. Camimize çok öğrenci geliyor. Cami yetersiz kalıyor. Yaz tatilinde okullar Kuran eğitimi için kullanılırsa daha verimli olur.’’ diye konuştu. 81 yaşındaki başka bir öğrenci velisi Recep Şahin ise ‘’Öğrencimiz çok, camimiz yetersiz, okulların yaz kuran kurslarına tahsisini istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.
    
    Kuran öğrenen öğrenciler, teneffüste ise sosyal faaliyetler yapıyor. Öğrenciler cami içerisinde birdirbir, uzuneşek gibi oyunları oynarken, cami bahçesinde de voleybol oynuyor. Kız ve erkek öğrenciler oluşturdukları takımlarla voleybolda birbirini yenmek için büyük gayret sarf ediyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar