27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Üreticilere ceviz fidanı dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere ceviz fidanı dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde düzenlenen bir törenle 60 üreticiye 7 bin 500 adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleşti.
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde düzenlenen bir törenle 60 üreticiye 7 bin 500 adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleşti.

Düziçi ilçesinde üreticilere ceviz fidanı dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Mustafa Koç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Düziçi ilçe Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Ziraat Odası Düziçi İlçe Başkanı Ünal Köksal, İl Genel Meclis Üyeleri Abdullah Tıraş,  Fevzi Kamalı, Bünyamin Kazgı, Ali Kılıç, Mehmet Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Taman ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Muhammed Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, Ellek Belediye Başkanı Recep Soy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Durmaz, İlçe Nüfus Müdürü İsmail Çullu, İlçe Tapu Müdürü Adnan Yünlü, İlçe Mal Müdürü Şevket Durmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Personelleri ve Çiftçiler katıldı.

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam üreticilere ceviz fidanı dağıtılması ile ilgili olarak;

“Osmaniye İli Tarımsal Strateji ve Eylem Planı kapsamında yer alan bitkisel üretime yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere İl Özel İdaresince, 65.625.00 TL Düziçi Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına aktarılmıştı. %50'si aktarılan bu ödenekten, %50'side çiftçilerimizin katkısı ile toplam 131.250 TL olmak üzere toplam 60 çiftçimize 7500 adet ceviz fidanı dağıtımı yapılmıştır.

Proje kapsamında rakımı 1000 m'nin üzerinde olan yerlere dikim yapacak çiftçilerimize Maraş 18, rakım 1000 m'nin altındaki yerlere dikim yapacak çiftçilerimize ise Chandler cinsi ceviz fidanı dağıtımı yapılmıştır. Dağıtılan fidanlar mavi etiketli, sertifikalıdır.

Sertifikalı fidanla 5 dekar ve üzeri bahçe tesis eden ve diğer şartları yerine getiren çiftçilerimize sertifikalı fidan desteği ödemesi yapılacaktır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar