26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5858
EURO35.0018
ALTIN2457.2

Çiftçiye Ceviz Fidanı Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiye Ceviz Fidanı Dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye'nin Bahçe İlçesindeki çiftçilere, bin 420 kök ceviz fidanı dağıtımı yaptı. Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği; Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile uygulanan Ceviz üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde; 17 Bin 210 TL kaynak ile 25 çiftçiye, toplam Bin 420 adet Ceviz fidanı verilerek 88 dekar ceviz bahçesi tesis ettirildi.
Osmaniye'nin Bahçe İlçesindeki çiftçilere, bin 420 kök ceviz fidanı dağıtımı yaptı. Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği; Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile uygulanan  Ceviz üretimini  Geliştirme Projesi çerçevesinde; 17 Bin 210 TL kaynak ile 25 çiftçiye, toplam Bin 420 adet Ceviz fidanı verilerek 88 dekar ceviz bahçesi tesis ettirildi.

Ceviz fidanlarının yüzde 50'si Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi kaynağı ve diğer yarısı çiftçi katkılı olarak dağıtıldığı kaydedildi.

Ceviz fidanı dağıtım programına;  Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ve Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu ile İlçe Müdürlüğü personelleri ve çiftçiler katıldı. Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Ceviz Üretimini Geliştirme Projesinin çiftçiler için hayırlı olması dileklerini iletti.

Bu projenin uygun görülerek hayata geçirilmesinde kaynak aktarımı başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi'ne, Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne  ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Çığ, projeden yararlanan çiftçilere bol kazançlar diledi.

Ayrıca İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, bu projenin başlangıç olduğunu, bunu Çilek, Japon Eriği, Kiraz ve Alıç Yetiştiriciliğini Geliştirme Projelerinin izleyeceğini söyledi.

Ceviz fidanı dağıtımı öncesinde konuşan Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu ise dağıtılan ceviz fidanının çeşidi, hasat tarihi, ürünün ekonomik değeri,  ne şekilde dikileceği ve ceviz bahçesi kurarken dikkat edilmesi gereken önemli teknik hususlar hakkında çiftçileri bilgilendirdi.
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar