19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1122
ALTIN2241.3

Üniversite ile işbirliğini başlatan protokol

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite ile işbirliğini başlatan protokol
Abone ol
Akdeniz Üniversitesi’nin batısındaki yarım kalan imar yolunun tamamlanmasına yönelik olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Üniversite Rektörlüğü arasında protokol imzalandı.
Akdeniz Üniversitesi’nin batısındaki yarım kalan imar yolunun tamamlanmasına yönelik olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Üniversite Rektörlüğü arasında protokol imzalandı.

Başkan Menderes Türel, “Bu imza bizim için üniversite ile daha önce yakalayamadığımız işbirliğini ve hareket imkanı bulmamız açısından ayrı bir önem taşıyor. Üniversitemizin hem kurumumuzla hem de Antalyalılarla bir kucaklaşma vesilesi” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşen protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal imza koydu. Rektör Ünal, üniversitenin batı sınırındaki imar yolunun güney batısından başlayıp, kuzey batıya giderken, üniversite sınırı ile karşılaşarak yarım kaldığını, keskin bir virajla Uncalı’ya döndüğünü hatırlattı. Protokolle bu yolun tamamlanacağını belirten Ünal, “Yolun tamamlanması için Üniversite arazisinden bir kısmının kullanılması gerekiyordu. Belediyemiz bu yeri bizden istedi. Antalya halkına hizmet olduğunu düşündüğümüz için seve seve yerimizin yol için kullanılmasına izin verdik. Yol için yaklaşık 800 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde bir arazimiz kullanılacak” diye konuştu.

Üniversite batı kapısında sabahları yoğun trafik sıkışıklığı yaşandığını ifade eden Ünal, “Yol tamamlandığında bu trafik sıkışıklığı ortadan kalkacak. Üniversite kampusunun dört yanı tamamen yolla çevrilmiş olacak. Hem ulaşım hem güvenlik açısından kampus daha sağlıklı hale gelecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BU İMZA BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Atılan imzaların bir yol protokolü dışında kendisi için çok daha farklı bir anlam taşıdığını dile getiren Başkan Türel, şunları söyledi: “Bizim için yolla ilgili protokol yapmanın ötesinde bu imza üniversite ile ilgili bir işbirliği, bir hareket bulmamız açımızdan çok daha önemli. Maalesef bu tabloyu üniversitemiz ile uzun bir zamandır yakalayamıyorduk. Üniversitemiz bugüne kadar kendi içinde adeta bir kapalı kutu olarak eğitim ve bilim dünyasına hizmet etmeye çalışıyordu. Biz hep üniversitelerin halkla buluşmasını, halkla birlikte yaşamasını, halkın kurumları STK’lar, meslek odalarıyla işbirliği içinde olmasını önemsedik, önemsiyoruz. Bu protokol benim için bu işbirliğinin başladığının da göstergesi.”

ÜNİVERSİTE HALKLA KUCAKLAŞIYOR

Üniversitenin Antalya’ya artık çok daha güzel bir şekilde kapılarını açtığını belirten Başkan Türel, şöyle devam etti: “İller Bankası Kavşağı’nda çok değil, yarım metre üniversite sınırının içinden geçilmesi hususunda rektörlükten hem de halkın yararına olabilecek noktada bir destek istediğimde maalesef bunu bulamamıştık. O gün İller Bankası Kavşağı imkan olmadığından dolayı tam istediğimiz konforda gerçekleşmedi. Ama bugün üniversitemizin hemen yanından geçen bir yolla ilgili ciddi bir arazi tahsisi imkanını bulabiliyorsak, artık üniversitede Antalya olarak özlenen tabloyu da gördüğümüzü anlıyoruz. Bu da artık üniversiteyle Antalya’nın birçok meselesinde iş birliği yapabilmenin mümkün olduğunu bize teyit ediyor. Üniversitemizin hem kurumumuzla hem de Antalyalılarla ciddi bir kucaklaşma vesilesi. O yüzden ben bu protokolü çok önemsiyorum” dedi.

REKTÖR ÜNAL’A TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu imkanı sağlayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal’a teşekkür ederek, “. Kendisinin bu konuda dirayeti bize büyük bir fırsat olmuştur, şans olmuştur. Çok kıymetli hocalarımızla, kıymetli rektörümüzün kadrosuyla bundan sonra bize birçok hususta destekçisi olması Antalya’nın da şansı olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

UNCALI CADDESİ’NE ALTERNATİF

Anadolu Caddesi’nin devamı olacak yolun tamamlanmasıyla Uncalı mezarlığı yanından başlayıp kuzey güney aksında Sea Life Otel’e kadar giden Uncalı Caddesi’ne bir alternatif oluşacağını kaydeden Türel şu bilgileri verdi: “Bu yolun yarısına yakın bir kısmı tek şerit olarak açılmıştı ama kuzey kısmı üniversitenin içinde kaldığı için bir çalışma yoktu.

Üniversitemiz bize bu konuda gerekli yola terkleri yapmak suretiyle yola açma fırsatı tanıyacak. 1400 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde, 2 gidiş 2 gelişli bir bulvar olacak. Anadolu Caddesi’ni böylelikle Hürriyet Caddesi’ne yani Uncalı Mezarlığı’na çıkan yola bağlamış oluyoruz. Üniversitemiz açısından da kullanım kolaylığı sağlayacak. Böylece dört bir tarafından üniversiteye ulaşımı sağlamış olacağız. Güvenlik açısından da son derece önemli çünkü insan sirkülasyonunun olduğu yerlerde güvenlik riski azalır hatta yoktur. İnsanı nereye daha çok sokarsanız, orada güvenlik riski her zaman çok daha minimize olur.”

8 YILLIK SORUN

Yolu ilk döneminden bu yana açmaya çalıştığını kaydeden Başkan Türel, “Bugün sizin aslında çok kısa sürede, çok çabukça neticeye ulaştırdığınız iş, benim aşağı yukarı 8 senedir çözüme kavuşturamadığım bir meseleydi. Onun için bizim için bir yılan hikayesinin de sonuna gelmiş olduk” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar