26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4771
EURO34.7556
ALTIN2439.5

Sarıçam’a ASKİ’den Yeni Dev Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarıçam’a ASKİ’den Yeni Dev Yatırım
Abone ol

AdanaBüyükşehirBelediye BaşkanıHüseyin Sözlü, 19.5 milyon liralık yatırımla 32 bin metre uzunluğunda kollektör ve kanalizasyon şebekesi tesis edip, fosseptik sorununu ortadan kaldırıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde son 4 yılda Sarıçam İlçesi’ne 255 bin metre içme suyu, 108 bin metre kanalizasyon altyapısı kazandıran Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) toplam yatırım tutarı 19 milyon 500 bin lira olan Sarıçam Kanalizasyon ve Yağmursuyu
Kollektörü ile Buruk Mahallesi Kanalizasyon Şebekesi Projesi’ni de uygulamaya koydu. Buruk mahallesi ve bağlı bulunan İstiklal ve Cumhuriyet mahallelerinden geçecek 13 bin 784 metre uzunluğundaki ana kollektör ve 18 bin 536 uzunluğunda kanalizasyon şebekesinin tesis edilmesiyle yöredeki fosseptik sorunu ortadan kaldırılacak.

BURUK MAHALLESİNE GÜÇLÜ ALTYAPI

Buruk merkez ve Buruk TOKİ konutlarını öncelikle kapsayan dev altyapı projesi, Sarıçam merkez mahallelerini toplayan ve Kozan Yolu’ndan geçerek Yüreğir kollektörüne bağlanan hattın yükünü hafifletecek. Çınarlı, Çarkıpare, Akkuyu, Boynuyoğun ve Gültepe mahallelerini toplayan kanalizasyon hattı, yeni oluşturulan Buruk kollektörüne bağlanacak. Döşenen 1400, 1200 ve 1000 milimetre çapındaki dev borulardan oluşacak Buruk kollektörü, özellikle yağmurlu günlerde kanalizasyon hatlarında yaşanan sıkıntıları sona erdirecek.

BİR YILDA TAMAMLANACAK

Sarıçam Kanalizasyon ve Yağmursuyu Kollektörü ile Buruk Mahallesi Kanalizasyon Şebekesi Projesi’nin bir yılda tamamlanacağını müjdeleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “30 Mart 2014’deki yerel seçimlerde Adanalı hemşehrilerimizden aldığımız güçle, yönetimini üstlendiğimiz Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin kaynaklarını en doğru ve verimli şekilde değerlendirerek hizmete dönüştürmenin gayreti içinde olduk. Adana’ya hizmet noktasında hiçbir ayrım gözetmeden, oy kaygısıyla değil, insanımıza verdiğimiz değerle ve Allah rızası için çalışmalarımızı yürüttük. Bundan sonra da aynı anlayış ve kararlılıkla Sarıçamlı hemşehrilerimizin de hizmetkarı olmayı sürdüreceğiz. Sarıçam’da 2018 yılı içinde 123 bin metre içme suyu, 38 bin metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını kazandırmış olacağız” diye konuştu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar