27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Greko Romen Güreş Şampiyonası Adana’da başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Greko Romen Güreş Şampiyonası Adana’da başladı
Abone ol
Türkiye Greko Romen Güreş Şampiyonası, 59, 66, 71, 75, 80, 85, 98 ve 130 kilo sıkletlerinde yaklaşık 300 sporcu katılımıyla Adana’nınYüreğir Serinevler Spor Salonu’nda başladı.
Türkiye Greko Romen Güreş Şampiyonası, 59, 66, 71, 75, 80, 85, 98 ve 130 kilo sıkletlerinde yaklaşık 300 sporcu katılımıyla Adana’nın Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda başladı.
 
Adana'da ilk kez gerçekleşen Türkiye Şampiyonası'nın açılış törenine Vali Mahmut Demirtaş, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda sporcu katıldı.
 
Açılışta konuşan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Büyükler Grekoromen Türkiye Şampiyonası'nı Adana'da düzenlediklerini söyledi.

2017 yılı Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nı Adana'da yapıldığını dile getiren Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Yüreğir'de yapılacak. Bu şampiyonanın Adana ve güreş sporumuz için hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.
 
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da, "Bu organizasyonu Adana'mıza veren Sayın Federasyon Başkanımıza teşekkür ediyorum. Adana'da ilk defa böyle bir organizasyonun yapılmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Adana'mızdan çok iyi pehlivanlar, güreşçiler yetişmiştir. Sembol isimlerimizden bir tanesi de İsmet Atlı'dır. Adana'mızda son yıllarda geriye giden güreş sporumuzu Musa Başkanımızın desteği ve moral motivasyonu ile istenilen noktaya taşıyacağız. Ata sporlarımızı ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
 
Vali Demirtaş ise yaptığı konuşmada, Türkiye Greko Romen Güreş Şampiyonası’nın Adana'da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Adana’nın güreşe verdiği öneme değinen Vali Demirtaş, “İlimiz dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz İsmet Atlı gibi bir sporcuyu yetiştirerek, kentimizin adını sadece ülkemizde değil, dünyada da duyurmuştur. Kendisini rahmetle anıyorum” diye konuştu.
 
Vali Demirtaş, ata sporu güreşin Türk kültürünün tarihten gelen bir geleneği olduğunu ifade ederek, “Ata sporumuz güreşi yaşatmak mecburiyetindeyiz. Gençlerimizin güreşe heveslendirilmesi, bu meydanlarda gördükleri büyüklerini örnek alarak, ata sporumuza yönelmesi ve gelecekte bu gençlerin arasından şampiyonların yetişmesi bizim en önemli gayemiz ve hedefimizdir. Adana Valiliği olarak, güreşin yaygınlaşmasına önem ve destek veriyoruz. Tekrar Türkiye Greko Romen Güreş Şampiyonası’nın kentimizde düzenlenmesinden dolayı mutluluğumuzu belirtiyor. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar