26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5852
EURO35.053
ALTIN2458.6

ASO toplantısı Adana’da yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASO toplantısı Adana’da yapıldı
Abone ol
Akdeniz Sanat Oluşumu (ASO) etkinliklerinin yapılacağı il ve ilçelerin Kültür sanat derneklerinden oluşan yetkililer  Adana Yaşam Sanat Derneğinde ikinci toplantısını yaptı.


Akdeniz Bölgesi illerini kapsayan ASO etkinlikleri kapsamında, Osmaniye’nin de içerisinde bulunduğu “Kültür ve Sanat Günleri” etkinlik  programları çalışmaları ile ilgili ilk toplantı Haziran ayı içerisinde gerçekleşmişti.

Etkinlik günlerinin yaklaşması, proje ve programların gözden geçirilmesi, görüş ve düşüncelerin alınması amacı ile 4 Eylül Salı günü Adana  Yaşam Sanat Derneği’nde ikinci toplantı yapıldı.

Akdeniz kentleri  sanat günleri adı ile 6-11 Kasım  2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinliklerin bu yılki dönem sözcüsü olarak belirlenen  Mersin’den Saadet Bilir, toplantının açış konuşmasını yaptı.

Dönem sözcüsü Saadet Bilir, tarihleri belirlenen “Akdeniz  kentleri kültür-sanat etkinlikleri” programı ile ilgili  il ve ilçelerin günlük programlarını hazırlamaları gerektiğini belirterek, etkinliklerin açılış ve kapanış illerinin belirlenmesi konusunda katılımcıların görüşlerini istedi.

Katılımcıların proje ve programlarını aktarmalarının ardından, etkinliklerin açılış programının Adana’da yapılmasına, kapanış etkinliğinin ise Mersin ilinde gezi turu ile sonlandırılmasına karar verildi.

Toplantıya; Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye illeri ve İskenderun ilçesindeki kültür-sanat dernek yöneticileri adına;  Saadet Bilir, Ali Bilir, Ferhat İşlek, Mehmet Taşar,  Kubilay Altuntaş, Mehmet Karasu, Mustafa Bardak, Ali Kurt ve Mehmet Berkyürek  etkinlikle ilgili proje çalışmalarını görüştüler.

Akdeniz kentleri Sanat günlerinin 6-11 Kasım 2018 tarihlerinde; Adana, Osmaniye, Mersin, Anamur, Hatay, İskenderun, Antalya’da eş zamanlı olarak başlayıp sona erecek.

Bu etkinliğin bu yıl ki temasının ise  "Herkes, her şeyi hatırlamalı" olması konusunda da  görüş birliğine varıldı.

Etkinlikler her bölgede eş zamanlı olarak 6-11 tarihlerinde başlayıp,  görev alan kültür-sanat dernekleri tarafından gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerin renkli olabilmesi için diğer illerin de çeşitli katkıları sağlanacak. 

Osmaniye’de gerçekleşecek etkinlikler kapsamında nelerin olacağı konusunda da Dönem sözcülüğüne program iletilirken, etkinliklerin  açık alanda Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde yapılacağı belirtildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar