04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

İYİ Parti’de üst düzey istifa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti’de üst düzey istifa
Abone ol
İYİ Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı ve eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aydemir'in istifa mektubunda, partisindeki fikir ayrılıkları nedeniyle ayrılma kararı aldığını belirtti.

İYİ Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı ve eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aydemir'in istifa mektubunda, partisindeki fikir ayrılıkları nedeniyle ayrılma kararı aldığını belirtti.

İleriki günlerde yapılacak kongre süreci ile yeni genel başkanını belirlemeye hazırlanan İYİ Parti bugün üst düzey bir istifa haberiyle sarsıldı. Partinin genel başkan yardımcısı olan aynı zamanda eski TÜİK Başkanı olan Birol Aydemir partisinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Ülkedeki mevcut siyasi atmosferinde "doğru" alternatif olma yolunda partisinin karar alıcı organlarında fikirlerini beyan etmekten geri durmadığını aktaran Birol Aydemir

“Ancak, maalesef partideki çalışma arkadaşlarımla aynı rotada ilerleyemeyeceğimizi üzülerek müşahede ettim. Bu sebeple İYİ Partiden ayrılmaya karar verdim. Ancak, bundan sonra da bilgi ve tecrübemi ülkemizin hizmetine sunmaya ve bu doğrultuda çalışmaya/üretmeye inşallah devam edeceğim” dedi.

Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden geçtiklerini aktaran Aydemir şöyle devam etti:

“Genç, yaşlı kimsenin umudu kalmamış vaziyette.

Bugün ülkenin gerçek ihtiyacı, “ideolojik düşüncelerin yaşatılması” değil.

Evine giderken çocuğuna “istediklerini” alamayan babadır bu ülkenin problemi.

Faturalarını ödeyemeyen milyonlardır.

Kirasını ödeyemeyenlerdir.

Şehir dışında üniversiteyi kazanmış çocuğunu okutamayan ailedir.

Türkiye’nin bekâ sorunu bîtap düşmüş insanlardır”

“Adalet neredeyse hiçbir alanda kalmadı”

 Adaletin neredeyse hiç bir alanda olmadığı, hukukun ayaklar altına alındığı, yargının işlemediği, özgürlüklerin kısıtlandığı, kurumların oldukça zayıfladığı, liyakat yerine sadakatin esas alındığı, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin olmadığı bir süreç yaşadıklarını aktaran Birol Aydemir

“Bütün bunlar güzel ülkemiz için gerçek bir bekâ sorunudur. Ve bütün bunlardan iktidar ve muhalefeti ile bütün siyaset sistemi sorumludur.

Ülkemiz siyasetinde dil, üslup ve oyun kuralları yozlaştırıldı ancak bir şey değişmedi:

Halkına teveccüh eden hep teveccüh gördü.

Belirli etnik/sosyal ayrımlara odaklananlar ise bol retorikli ancak mahallesini asla terk edemeyen/etmeyen dar bir pencereye sıkıştı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ortaya çıkan resim bize tek bir şey anlatıyor; o da kutuplaşmadan uzak, tutarlı bir merkez siyasetin hayati önemde olduğu gerçeği” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığda toz bulutu etkili olduÖnceki Haber

Elazığda toz bulutu etkili oldu

Başkan Büyükkılıça ziyaretçi akınıSonraki Haber

Başkan Büyükkılıça ziyaretçi akını

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar