29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Toprakkale’de Yörük Türkmen Fıstık Festivali yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprakkale’de Yörük Türkmen Fıstık Festivali yapıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde 4. Yörük Türkmen ve Fıstık Festivali yapıldı.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde 4. Yörük Türkmen ve Fıstık Festivali yapıldı.
 
Toprakkale Yüksel Uluğ İlçe Stadyumunda düzenlenen Festivale Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Toprakkale Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, Toprakkale Belediye Başkanı Mehmet Daşöz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında Kur'an-ı Kerim okundu. Festivalin açılış konuşmasını ise Toprakkale Yörükler Derneği Başkanı Kemal Karalar yaptı.
 
Karalar, "Biz Yörükler, Yüce Türk Milletinin asli evlatları olarak tarihin her döneminde mazlumların hamisi, zalimlerin korkulu rüyası olmuş, Cihan'a adaleti götürmüş kutlu bir ceddin torunlarıyız. Bundan sonra da atalarımızdan aldığımız ilhamla bu kutlu yürüyüşümüz ilelebet devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkesi, milleti ve silahlı kuvvetleri ile bir bütündür. Son Türk ölmedikçe, son ocak sönmedikçe, Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacak, onu tarihe gömmek isteyen hainlerin ve düşmanların bunu görmeye ömürleri yetmeyecektir. Çünkü Toroslar'da, Amanoslar'da, Binboğa'larda, hala Yörük ocakları tütmekte, hala şanlı Türk bayrağı özgürce dalgalanmaktadır." dedi. Kemal Karalar sözlerini başta Vali Ömer Faruk Coşkun olmak üzere Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek bitirdi.


 
2019 yılı Yörük Beyi seçilen Operatör Doktor Veli Açıkyörük ise yaptığı konuşmada, Barış Pınarı Harekatında görev alan Kahraman Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler dileyerek, "Biz Yörükler, Yüce Türk Milletinin asli evlatları olarak zalimlerin korkulu rüyası, mazlumların hamisi olarak tüm dünyaya adalet götürmüş kutlu ceddin torunlarıyız."dedi.
 
Sözlerinin başında, Suriye sınırında Barış Pınarı harekatına katılan tüm askerlerimize başarılar dileyen Toprakkale Belediye Başkanı Mehmet Daşöz ise, "Bu şölenler Yörük Türkmen kültürünü yok olmaktan kurtarmakta, geleneklerin hatırlanmasına, akrabaların buluşmasına vesile olmakta, genç nesillere de ceddini tanıma fırsatı vermektedir."diye konuştu.
 
Toprakkale Kaymakamı Yunus Emre Akpınar ise yaptığı konuşmada, Festivalin amacının dayanışma, kaynaşma, kardeşlik gibi duyguların geliştirilmesine hizmet etmek olduğunu ifade ederek, "Bu ve benzeri etkinlikler kültürümüzü koruyacak, yaşatacak  ve hak ettiği değere yükseltecektir. Özellikle genç kuşaklara kültürümüzü aktarıp onlarla varlığını ebedi kılacaktır."dedi. Toprakkale Kaymakamı Akpınar, sözlerinin sonunda Barış Pınarı Harekatında görev alan Kahraman Mehmetçiklerimize başarılar diledi.
 
Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen başta Toprakkale Yörükler Derneği Başkanı ve yöneticileri olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dirayet ve ferasetini ortaya koyan devlet büyüklerimize, hükümetimize Cenab-ı Allah'tan uzun ömürler niyaz ederken, orada görev yapan bütün Mehmetçiklerimizi,  
Osmaniyeli hemşerilerim adına, asker selamı ile selamlıyorum. Var olsunlar, sağ olsunlar."dedi. Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Kadir Kara'ya Toprakkale Yörükler Derneği Başkanı Kemal Karalar tarafından günün anısına plaket sunuldu.

Programda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, "Bu ülkenin en güçlü mayasını oluşturan, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle örnek olan Anadolu medeniyetinin taşıyıcı ana sütunu siz değerli Yörük Türkmen kardeşlerimizle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Sizler bir obadan bir beylik, bir beylikten bir devlet, bir devletten bir nizam çıkaran bir geleneğin takipçileri olarak, yerli ve milli olan bu festivalle bin yıl önce Orta Asya bozkırlarından Anadolu’ya taşıdığınız tertemiz kültürümüzü, medeniyetimizi, örfümüzü, geleneğimizi yaşatıyor; Yörük ve Türkmen kültürünü gelecek nesillere, çocuklarımıza aktarma noktasında önemli bir faaliyet icra ediyorsunuz. Bundan dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.  Vali Coşkun sözlerinin devamında, "Bilmenizi isterim ki Yörükler olarak bu gün burada yapmış olduğunuz yürüyüş Osmaniye’nin, Torosların, Türkiye’nin yürüyüşüdür. Bu yürüyüşü kimse durduramayacaktır. Çünkü bu yürüyüşün ardında, fesat çıkaranlara, ayrılık tohumları ekenlere karşı yüzyıllar boyu aynı ufka bakarak bir araya gelmiş insanlar topluluğu vardır." diye konuştu. Vali Coşkun sözlerini, "Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde, Harekata katılan bütün Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyor, Ordumuzun mansur ve muzaffer olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum."diyerek bitirdi.

Konuşmasının ardından Vali Ömer Faruk Coşkun'a, Toprakkale Yörükler Derneği Başkanı Kemal Karalar tarafından günün anısına plaket sunuldu. Vali Coşkun daha sonra 2019 Fıstık Güzeli seçilen Cansel Daşöz'e tacını takdim etti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ile devam eden Festival'de Çuval yarışması, yoğurt yeme gibi çeşitli yarışmalar yapıldı. Halk oyunları ve okçuluk gösterilerinin de sergilendiği Festival halk ozanlarının konseri ile devam etti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar