19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3416
EURO35.1094
ALTIN2239.0

Yılın 8 ayında 4.740 kişiyi işe yerleştirdi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılın 8 ayında 4.740 kişiyi işe yerleştirdi!
Abone ol
Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü, “2019 istihdam seferberliği” kapsamında yılın 8 aylık süresi içerisinde merkez ve ilçelerde toplam 4.740 kişiyi işe yerleştirdi.

OsmaniyeİŞKUR İl Müdürlüğü, “2019 istihdam seferberliği” kapsamında yılın 8 aylık süresi içerisinde merkez ve ilçelerde toplam 4.740 kişiyi işe yerleştirdi.

Çalışma ve İş Kurumu İl MüdürüAhmet Altunkaynak yaptığı açıklamada; "2019 İstihdam Seferberliği" kapsamında 2019 yılının ilk sekiz ayında 4.740 işsizin işe yerleştirildiğini söyledi.

İl Müdürü Altunkaynak yaptığı yazılı açıklamada; “Kurum olarak işsizleri iş ile buluşturmanın yanında İş ve Meslek Danışmanlığı, İş Kulübü hizmetleri, İşsizlik Sigortası Ödeneği, Kısa Çalışma Ödeneği, Ücret Garanti Fonu Ödemeleri, Meslek Edindirme Kursları ve Çalışma İlişkileri Servisimiz ile vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. 
 
Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz Sosyal Çalışma Programları ile üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışmalarını, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilmelerini sağlayacak şekilde çeşitli kamu kurumlarında; Doğanın korunması, Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, Kütüphanelerin bakımı ve düzeni, Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi gibi çeşitli alanlarda olmak üzere başarılı, aktif öğrenci kaydı olan, toplamda 90 yükseköğretim öğrencisinin yaz boyunca istihdamı sağlandı. 

Engelli istihdamının artırılmasına yönelik olarak,  elli ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinde, engelli işçi istihdamının sağlanması için belirlenen gün ve saatte İşveren ve İŞKUR birlikteliğinde mülakatlar yapılmaktadır. 2019 yılı Ocak–Ağustos dönemlerinde toplam 121 engelli kardeşimiz istihdam edilmiştir.

İşgücü Yetiştirme Kursları kapsamında 613 adet Kurs ve Programa; 2.442 erkek ve 2.355 bayan olmak üzere toplamda 4.797 kişi katılarak sertifika ve belgelerini almışlardır. Girişimcilik eğitimi kapsamında düzenlenen 12 programa 278 kursiyer katılarak Girişimcilik sertifikalarını almışlardır. Bunlardan bir kısmı aldıkları belgeler ile işyeri açarak hem iş sahibi oldular hem de istihdama katkı sağladılar.                                                                                                                                                                                                                             
 Çalışma İlişkileri Servisimiz ile İşçi ve İşveren arasındaki uyuşmazlık konularını incelemekte ve gerekli yönlendirmeleri yapmaktayız. 2019 yılının ilk sekiz ayında  (Ocak-Ağustos) Alo 170 işçi şikayet ve istek hattı üzerinden gelen toplam 687 adet şikayet ve istek dilekçesi incelenerek gerekli işlemler yapılmıştır. Yine CİMER üzerinden Kurumumuza gelen işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklara ait toplamda 115 adet bilgi ve şikayet dilekçeleri incelenerek başvuran kişilere sistem üzerinden cevap verilmiştir. 

İşsizlik sigortası ödeneği kapsamında başvuranların içinden 3.205 kişiye en az 6 ay süreyle çalışmadıkları süre için İşsizlik Ödeneği bağlanmıştır. 

16 işverenimiz Kısa Çalışma Ödeneğine başvuru yapmış ve çalıştırdıkları 446 kişi kısa çalışma ödeneğinden faydalanmıştır. Çalışan işçiye hak kazanması halinde yapılan bir diğer ödenek olan Ücret Garanti Fonu kapsamında 383 kişiye ödeme yapılmıştır. 

Doğum sonrası analık hali izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilmiş olan kişilerin çalışmadıkları süre için verilen Yarım Çalışma Ödeneğinden 27 kişi faydalanmıştır.”dedi. 

İşsizlerin iş kapısı olarak işgücü piyasasında aktif rol oynamaya devam edeceklerini belirten İl Müdürü Altunkaynak, “çalışma arkadaşlarımızın özverili ve gayretli çalışmalarıyla, Kurumumuza yönelik beklentileri büyük ölçüde karşılayarak, temel hedefimiz olan istihdama önemli katkılar sağlamayı sürdüreceğiz” diye sözlerini tamamladı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar