29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

TTB'nin, Sahipsiz hayvanlarla ilgili açtığı davaya müdahil oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TTB'nin, Sahipsiz hayvanlarla ilgili açtığı davaya müdahil oldu
Abone ol
HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü, sahipsiz hayvanların deneylerde kullanılmasını ön gören yönetmeliğin iptali ve yürütmenin durdurulması için açılan davaya müdahil olduğunu bildirdi.
HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü, sahipsiz hayvanların deneylerde kullanılmasını ön gören yönetmeliğin iptali ve yürütmenin durdurulması için açılan davaya müdahil olduğunu bildirdi.


Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanlığı tarafından açılan davaya müdahil olmak için, Osmaniye Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine yazdığı dilekçeyi sunan Tülücü, adliye çıkışında gazetecilere, sahipsiz hayvanların bilimsel deney ve tedavi amaçlı kullanılmasını ön gören yönetmeliğin, ulusal ve uluslararası mevzuatlara aykırı olduğunu söyledi.


Nevin Tülücü, 15 Şubat'ta Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Hayvan deneyleri etik kurullarının çalışma usul ve esaslarına” dair yönetmeliğin iptali ve yürütmenin durdurulması için TTB’nin açtığı davaya müdahil olmak amacıyla yazdığı dilekçeyi, Danıştay 10. Dairesine gönderilmek üzere Osmaniye Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine verdi. Tülücü, Hayvanların, doğadaki tüm canlılar gibi eşit yaşama hakkına sahip olduğunu belirterek, toplumda hayvan haklarının korunmasına yönelik bilinçlenmenin her geçen gün arttığını ifade etti.


Söz konusu yönetmenliğin, Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesine aykırılık içerdiğini savunan Tülücü, TTB'nin Danıştay'a açtığı ve ülke genelinden çok sayıda hayvan severin müdahil olduğu davanın, sahipsiz hayvanlar lehine sonuçlanacağını umduğunu ifade etti.


Tülücü, “Hayvanların doğadaki tüm canlılarla eşit yaşam hakkına sahip olduğu düşüncesi ile hayvan haklarının korunması, gözetilmesi ve hayvanların bakım, tedavi, beslenme gibi yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması konusunda faaliyet gösteren, hayvan hakları ihlalleri olduğunda gerektiğinde idari ve adli mercilere başvurarak hayvanlar adına hukuki mücadele veren şahsımın, bu davaya davacı yanında müdahil olmakta hukuki ve manevi menfaati bulunmaktadır. Söz konusu yönetmeliğin iptali istenen bu maddelerinin uygulanması sonucunda; hayvanlar aleyhine oluşacak olumsuz neticeler şahsımı derin bir üzüntüye boğacaktır. Örneğin sokağımda baktığım, sağlıklı ve iyi bir hayat sürmesi için kendimden fedakarlıklar yaparak yaşatmaya çalıştığım bir köpeğin günün birinde hayvan haklarına aykırı olarak bir deneyde kullanılması tarafımca kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu nedenle davaya davacı yanında müdahil olma talebinde bulunma zorunluluğu doğmuştur.” Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar