29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

Suriyeli kadınlar, kermes açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriyeli kadınlar, kermes açtı
Abone ol
OSMANİYE'nin Cevdetiye Beldesi'ndeki Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli Türkmen kadınlar, hazırladıkları elişi ürünlerini açılan kermeste sergiledi.
OSMANİYE'nin Cevdetiye Beldesi'ndeki Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli Türkmen kadınlar, hazırladıkları elişi ürünlerini açılan kermeste sergiledi.


Cumhuriyet Meydanı'nda dört gün boyunca açık kalacak olan kermeste, buzdolabı örtüsü, pike, seccade, nevresim takımı, yastık kılıfı, çarşaf takımı, battaniye, masa örtüsü, yorgan, yatak, şalvar, çocuk takımı, eşofman takımı, yelek, pijama takımı, gömlek, etek, sabahlık, şal, pelerin, atkı, hurç, hırka, şal, süveter, kazak, bere, etek, çanta, pantolon, anahtarlık, sepet, tespih, kolye, bileklik, yüzük ve cüzdan benzeri ürünler kermesi gezenlerin beğenisine sunuldu.


10 BRANŞTA MESLEK KURSU AÇILDI

Açılış öncesi konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında da Osmaniye Konaklama Tesisinde Suriyeli misafirlerin el becerilerini geliştirmek, boş zamanlarım değerlendirmek ve meslek edindirmek amacıyla 10 branşta Meslek Edindirme Kursu açıldığını söyledi.  Kurslarda 21 öğretmenin görev yaptığını, 14'ünün erkek, 294 bayan olmak üzere  toplam 308 Suriyeli kursiyer bulunduğunu belirten Şengel, "Çeyiz Ürünleri Kursu, Kadın Üst Giysileri Kursu, iğne Oyası Kursu, El ve Makine Nakış Kursu, Örücülük Kursu, Takı Tasarım Kursu, Kırkyama Kursu, Kuaför Kursu, Resim Kursu ve Ebru Kursu açmış ve kursiyerlerimize eğitimler verilmiştir. Kermesimizin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi.


'OSMANİYE'MİZDE MİSAFİR ETMEKTEN MEMNUNUZ'
Osmaniyelilerden kermese gelerek ürünlerden alıp Suriyeli ailelere katkı sağlamaları noktasında çağrıda bulunan Vali Oduncu ise, "Bugüne kadar kucak açan Osmaniyeli kardeşlerimiz vatandaşlarımız, bundan sonrada yardımlarını sürdüreceklerine gönülden inanıyorum. Maalesef kalbimizi gönlümüzü, yüreğimizi ağlatmaya devam eden, ciddi bir felaket, iç savaşı, can kayıplarını yaralıları ve hiç kardeşimizin dostumuzun, komşu ülkemizin başına gelmesini arzu etmediğimiz bir sıkıntıyı uzun zamandan beri komşu kardeş olan ülke Suriye'miz hala maalesef yaşamaya devam ediyor. Buradaki kardeşlerimizin acısı bizim acısı bizim acımız, dertleri bizimde derdimiz. Biz büyük bir ecdadın büyük bir tarihin mirasını omuzlarımızda taşıyan onların torunlarıyız. Ecdadımız zamanında Suriye diye ayrı bil ülke yoktu, biz o zaman kardeştik. Çanakkale savaşında Suriyeli kardeşlerimizle beraber omuz omuza mücadele ettik, o dönemde şehitler verdiler. Bugün gerçekten bizleri fevkalade üzen ve her geçen gün uzamamasından dolayı üzüntümüz kat ve kat artan fakat gönlümüzü, kucağımızı imkanlarımızı açmaktan dolayı da büyük bir memnuniyet duyduğumuz Suriyeli kardeşlerimizi Osmaniye'mizde misafir etmekten fevkalade memnunuz ve inşallah sizlere karşı görevimizi layıkıyla yapma gayreti içerisindeyiz, ve bundan da inşallah memnun kalıyorsunuzdur. " dedi.


TOPLUMSAL DÜZEN BOZULMADI
Konaklama tesisinde yaklaşık 10 Bin Suriyelinin misafir edildiğini belirten Vali Oduncu, "Fakat çadır alanımız, konaklama tesislerinin miktarının yeterli olmaması dolayısıyla buraya gelen kardeşlerimizin tamamını buralarda misafir edemediğimiz için bu insanlara halkımız insanlarımız kucak açtılar ve Osmaniye'mizde yaşıyorlar. Bu gösterilen kadirşinaslıktan ve vefakarlıktan dolayı ben Osmaniyeli vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor gayretlerinin devamını diliyorum. Suriyeli ailelere de teşekkür etmek istiyorum. Sizlerde Osmaniye'mize geldiğinizden bu yana gerçekten şehrimize çok güzel uyum sağladınız. Sanki burada Osmaniye'de Suriye'den gelen 20 bin civarında insan yaşadığı bir yönüyle hissedilmiyor. Toplumsal düzenimizi bozmadınız, bilakis büyük bir olgunlukla fedakarlıkla büyük bir teslimiyetle bugüne kadar şehrimizdeki hayatın güzel bir şekilde devamı için elinizden gelen gayreti gösterdiniz, bunların farkındayız bundan dolayı da müteşekkiriz. Bundan sonrada yan yana yaşamaya devam edeceğiz. Bu savaşın biran önce sona ermesini temenni ediyorum. Ayrıca bu kurslara katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Buradan elde edilecek gelirlerle ailenize cüzide olsa bir katkı sağlayacaksınız. " şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Oduncu, eşi Nuray Oduncu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar ve Konaklama Tesisi'nden sorumlu Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak açılış kurdelesini kesti. El emeği göz nuru ürünlerin sergisini gezen protokol üyelerine ve katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar