18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4935
EURO34.8769
ALTIN2482.5

Sigortalı çalışan sayısı 120 bine ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sigortalı çalışan sayısı 120 bine ulaştı
Abone ol
OSMANİYE Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hami Yücer, sigortalı çalışan sayısının 2 yılda yaklaşık iki kat artarak 120 bine ulaştığını, Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte 60 bine yakın da işyerinin olduğunu söyledi.
OSMANİYE Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hami Yücer, sigortalı çalışan sayısının 2 yılda yaklaşık iki kat artarak 120 bine ulaştığını, Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte 60 bine yakın da işyerinin olduğunu söyledi.


İlin her geçen gün büyüdüğünü ve geleceğinin parlak olduğunu belirten Müdür Yücer, “Bu gelişmeyle birlikte bizde kurum olarak kendimizi geliştiriyor, yeni hizmet binamızda vatandaşa en iyi ve kaliteli hizmeti sunma gayreti içerisinde oluyoruz.” Dedi.


12-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ etkinlikleri ile ilgili Kadirli yolu üzerinde ki yeni SGK hizmet binasında kahvaltılı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Müdür Yardımcıları ve birim amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bilgi veren İl Müdürü Hami Yücer, “Sosyal Güvenlik Kurumunun tek çatı altında toplandığı 2008 yılından bu yana her yıl 16 Mayıs gününün içinde bulunduğu hafta ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu tür haftalar toplumda farkındalık yaratma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan bakıldığında altı yıldır gerçekleştirdiğimiz Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin hızla amacına ulaştığını söyleyebiliriz.” Dedi.


HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRDIK
Sosyal Güvenlik Haftasında, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin ziyaret edilerek Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili bilgilerin paylaşılması etkinlikleri yapılacağını kaydeden Yücer, “Geçen altı sene içerisinde kurum olarak örgütlenme konusunda büyük mesafeler kat ettik. Hem hizmet kalitesini artırdık, hem de vatandaş odaklı hizmet vermeye devam ederek plan ve projelerimizi yürüttük. Bilişim teknolojilerini etkin biçimde kullanan, hızlı ve doğru karar veren, merkezde ve taşrada kurumsal kapasitesi güçlenmiş bir kurum oluşturma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu bağlamda, ilimizde eksikliği uzun süredir hissedilen yeni hizmet binamıza 2014 yılı başı itibariyle taşınarak hizmet vermeye başladık. Aynı zamanda, Kadirli ilçemizdeki yeni hizmet binamıza da aynı tarihler içerisinde taşınılmış olup, hizmet verilmeye başlanmıştır.” Diye konuştu.


SGK İL Müdürü Yücer konuşmasını şöyle tamamladı: “SGK, yeni yapısı ile alışılagelmiş kamu hantallığını üzerinden atmış, bu hantallık zihniyetiyle hizmet veren bir kurum değil, sosyal güvenlik alanında hizmet alanlarının ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutan, iş ve işlemlerini kanunlara ve kalite standartlarına uygun, adil, verimli ve hızlı bir şekilde hizmet veren bir kurum olmuştur. Tek çatı altında yedincisini kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftasının ülkemizin tüm kesimleri için kutlu olmasını, yapacağımız etkinliklerin sosyal güvenlik bilinci ve anlayışının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamasını diliyorum.” Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar