17 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5089
EURO34.5779
ALTIN2493.0

Sağlık çalışanlarından 'doktora darp' olayına kınama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık çalışanlarından 'doktora darp' olayına kınama
Abone ol
Osmaniye'de sağlık çalışanları, 13 ocak günü akşam saatlerinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Gökhan Gönen'in görevi başındayken, hasta yakınları tarafından darp edilmesi olayı, yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Osmaniye'de sağlık çalışanları, 13 ocak günü akşam saatlerinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Gökhan Gönen'in görevi başındayken, hasta yakınları tarafından darp edilmesi olayı, yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde, Osmaniye Tabip Odası, ODH Başhekimlik, Sağlık Sen ve Türk-Sağlık Sen, Osmaniye Aile Hekimleri Derneği ve KESK ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) üyeleri bir araya gelerek ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, "13 Ocak 2020 pazartesi Günü saat 20:40 sularında Osmaniye Devlet Hastanesi Doğumhane ye hastanın Gebelik+Kanama durumuyla başvurduğu, hastanın kayıt işlemleri yapılmadan doğrudan Doğumhaneye gelmiş olduğu, hastanın yanında bulunan yakınma ilgili Hekim tarafından acil bir sezeryan vakasına girmesi gerektiği bu nedenle biran önce kayıt işlemlerini yaptırıp gelmesi ve bu esnada da eşinin muayenesinin yapılacağı belirtilmiştir.



Hasta yakınının ısrarla kayıt işlemini yaptırmak istememesi ve hastayla birlikte muayene esnasında bulunma isteğinin diğer hastaların mahremiyeti açısından uygun görülmediğinin kendisine bildirilmesi üzerine ilgili hekime fiziksel şiddet uygulanmış, masa üzerindeki büro malzemeleri fırlatılmıştır. Fiziksel şiddete maruz kalan Hekim tarafından, fiziksel şiddet uygulayan hasta yakının eşinin muayene işlemi gerçekleştirilmiş ve önerilerde bulunulmuştur.

Fiziksel şiddete maruz kalmasına rağmen acil olan sezeryan doğum da ilgili hekim tarafından gerçekleştirilmiştir. Hekimimizin sezeryan ameliyatı sonrası Acil Polikliniğinde muayenesi yapılmış burnunda "Nazal Fraktür" tespit edilmesi üzerine Kulak Burun Boğaz Hekimi tarafından yatışı verilip, Redüksiyon uygulanmıştır.

Olay sonrası Beyaz Kod verilmiş ve tutanak altına alınmıştır. Hekimimize yönelik gösterilen bu çirkin saldırı Müdürlüğümüz tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır. Çok daha vahim sonuçlar doğurabilecek bu olay sonrası hastanede tedavi altına alman meslektaşımıza acil şifalar diliyor sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddet olayını kınıyoruz.



İl Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. İnsana insan olduğu için değer verilmesi, saygı duyulması, Sağlık çalışanlarına ve toplumda yaşanan şiddetin hiçbir türüne geçit verilmemesi hususunda siz basın mensupları vasıtasıyla halkımızın her bir bireyinden destek bekliyoruz." dedi.

Sağlıkta şiddet sarmalının son vakasının Osmaniye Devlet Hastanesi’nde yaşandığına dikkat çeken Osmani,ye Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik ise şunları söyledi: "Nöbetçi kadın doğum uzmanı meslektaşımız acil sezeryan vakasına girecek iken; kendi hastasının daha öncelikli olduğunu ifade eden hasta yakınının ısrarı ile hastayı muayene ederek reçetesini verir.

Acil sezaryeni bekleterek “doktoru alıkoyan” hasta ve yakını buna rağmen muayeneden memnun olmamış ve meslektaşımızı darp etmiştir. Memnuniyetsiz hasta ve yakını sadece bir “insanı” darp etmekle kalmamış; acil sezeryana girecek bir annenin canını, “masum bir bebeğin yaşam hakkını” hiçe saymış engellemeye çalışmıştır.

Aldığı ağır darbelerle burnu kırılan, olayın sıcaklığı ile kafa darbelerine aldırmayan meslektaşımız yine de acil sezeryanı gerçekleştirmiş ve sağlıklı bebeği, annenin kucağına vermeyi başarmıştır. Her yıl sağlık kurumlarında Ölümlü-ölümsüz yüzlerce şiddet olayı ile karşılaşıyoruz.

Bize yönelen bu şiddetin toplumun, yaşamın her alanına sirayet ettiğini, herkese; kadına, doğaya, hayvana saygısızlığın bu şiddeti beslediğini de biliyoruz. Şiddet failleri cezasız kalmamalı, şiddeti ortadan kaldırmaya yönelik eğitim ve sosyal politikalar daha da güçlendirilmelidir." diye konuştu.

Diğer yandan, darp olayını gerçekleştiren şüpheli M.B. polis ekiplerince gözaltına alınıp, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar