25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5422
EURO34.906
ALTIN2424.0

Patisi kopmuş kedinin bacağı ampute edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Patisi kopmuş kedinin bacağı ampute edildi
Abone ol
Osmaniye'de bir hayvan sever tarafından besleme faaliyeti sırasında bulunan yaralı sokak kedisinin sol arka patisi ampute edildi.

Osmaniye'de bir hayvan sever tarafından besleme faaliyeti sırasında bulunan yaralı sokak kedisinin sol arka patisi ampute edildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Öğrencisi Ezgi Eser (23), merkez Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde, sokak hayvanlarına besleme yaptığı sırada sol arka patisi yaralı bir kediye rast geldi.

Eser, kedinin tedavisi için hemen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği ile irtibata geçti.

Haber verilmesi üzerine HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, ivedi bir şekilde kediyi olduğu yerden aracıyla arak, tedavisi için gereken tüm müdahaleyi HAYTAP Tedavi Sistemi bünyesinde gerçekleştirdi.

Uzun zaman açık yara ile yaşam mücadelesi vermiş olan ve çok parçalı kırık tespit edilen kedinin patisi ameliyatla ampude edildi.

'AMPUTE ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTU'

1 yaşında olduğu tahmin edilen dişi kedinin yapılan muayenesinde tasal kemikte bir çok parçalı kırık tespit edildiğini belirten Laçinbala, "Ampute etmekten başka çaremiz yoktu. Ancak ileriki günlerde 3D yazıcı ile protez bacak yapma ihtimalinden dolayı yaralı bacağı kurtarabildiğimiz en uç noktadan kestik. Muz kabuğu şeklinde açmış olduğumuz kas ve deri bütünlüğünü tarsal kemiğin boyun kısmından kestiğimiz bölgeyi saracak şekilde tekrar birleştirerek kas ve deri bütünlüğünü sağladık.

Bu halde yaşaması mucize, çok güçlü bir kediymiş. Uzun zaman açık bir yara ile yaşam mücadelesi vermiş artık kasları bitmişti ve uyuz etkenine rastladık. Muhtemelen iç parazitleri de vardı diye tahmin ediyorum. Yapmış olduğum ağız ve diş muayenesinde herhangi bir çürük veya enfeksiyon göremedim. Operasyon sonunda paraziter yönden de gerekli müdahaleleri yaptık. Tedavisinin ardından protez bacakla alakalı çalışmaları planlamaktayız." dedi.

HAYTAP'a teşekkür eden Ezgi Eser ise bundan sonra ki süreçte kedinin geri kalan yaşamına destek olarak bakacaklarını söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar