26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5468
EURO34.9721
ALTIN2439.7

OKÜ Senatosu Ermenistan’ı kınadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Senatosu Ermenistan’ı kınadı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu Ermenistan’a kınama mesajı yayınladı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu Ermenistan’a kınama mesajı yayınladı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada;

Ermenistan’ın, dost ve kardeş ülke Azerbaycan aleyhine gerçekleştirdiği saldırılar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu tarafından oybirliği ile alınan kararla kınandığı kaydedildi.

Alınan kararda, “Yıllardır Karabağ’ı, haksız yere işgali altında tutan Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarına yaptığı saldırılar dolayısıyla hukuk tanımaz ve işgalci politikalarının hala değişmediğini gözlemlemekteyiz. Bölgede barışın tekrar tesisi için, İşgalci Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını derhal terk etmesi ve Ermenistan’ı destekleyen güçlerin de, bu ülkeye yönelik destekçi tavırlarına bir an önce son vermesi gerektiği aşikârdır.

Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde ve sivil halka zarar gelmemesi için mümkün olan tüm hassasiyeti göstererek, toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla uluslararası tanınmış sınırları içinde gerçekleştirdiği savunmayı, sonuna kadar destekliyoruz.” denildi.

Karabağ meselesinde bugüne kadar sessiz kalan uluslararası odakları da, İşgalci Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarından geri çekilmesi ve bölgede barışın tesis edilmesi konusunda duyarlı olmaya davet edilen senato kararında, "İki devlet ve tek millet halinde, geleceği kucaklayan Türkiye-Azerbaycan arasında var olan tarihi ve kültürel dayanışma ve yardımlaşmanın, hiçbir gücün ve saldırgan niyetin karşısında geri adım atmayacağını uluslararası kamuoyunun dikkatine sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Senato kararının devamında şunlar kaydedildi: "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu olarak, uluslararası hukukun açık ihlali olan ve çatışmalara sahne olan yerleşim yerlerinin ötesinde de sivil yerleşim alanlarına saldırarak sivil kayıplara yol açan İşgalci Ermenistan’ın yaptığı bu saldırıların, asla kabul edilemeyeceğini Uluslararası Kamuoyunun dikkatine sunuyor ve bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu bağlamda İşgalci Ermenistan’ın saldırıları nedeniyle Azerbaycanlı soydaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları acılarını çok derinden hissettiğimizi belirtiyor, saldırılarda şehit olan soydaşlarımıza Allah’tan rahmet ve gazilerimize acil şifalar diliyoruz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar