26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3

OKÜ ile sanayi İşbirliği protokolü imzaladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ ile sanayi İşbirliği protokolü imzaladı
Abone ol
Osmaniye’de Üniversite ile Sanayi işbirliği kapsamında, Korkut Ata Üniversitesi ile Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Osmaniye’de Üniversite ile Sanayi işbirliği kapsamında, Korkut Ata Üniversitesi ile Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden alınan bilgiye göre, Kadirli

Ticaret A. Ş. AR-GE Merkezi ile AR-GE ve İnovasyon işbirliği, Kadirli Meslek Yüksekokulu ise EMTA Kablo Sanayi ve Ticaret A. Ş., NİKA Makina San. Tic. Ltd. Şti. ve Kadirli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile yaz stajı işbirliği protokolü imzaladı.

Kadirli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren EMTA Kablo Sanayi ve Ticaret A. Ş. toplantı salonunda gerçekleşen işbirliği protokolü toplantısında EMTA Kablo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Fabrika Müdürü Ümit Galip Uncu ve Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Nihat Karaarslan faaliyetleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Toplantıda OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversitemiz hakkında genel bilgilendirme yaptı daha sonra Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, işbirliği protokolünün süreçleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Düzenlenen programa OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Bölüm Başkanları ve akademisyenler, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Karaarslan ve OSB Müdürü Ali Karadağ, EMTA Kablo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Fabrika Müdürü Ümit Galip Uncu, Kadirli Gazeteciler Cemiyet Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ve basın mensupları, EMTA ve NİKA Makine yetkilileri ile davetliler katıldı.

Protokol çerçevesinde Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirme amacına yönelik olarak sektöre yatkın ve sektörü yakından tanıyan mezunlar yetiştirmek, öğrencilerin sektörde çalışmalarını özendirmek, projeler geliştirmek ve bizzat uygulama yaparak beceri ve deneyimlerine katkı sağlayıp, gerçekleştirilecek projelerle kalifiye iş gücü yaratmak hedeflendi.

İşbirliği protokolünü OKÜ adına Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, işbirliği kapsamında EMTA Kablo Sanayi ve Ticaret A. Ş. Fabrika Müdürü Ümit Galip Uncu, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Nihat Karaarslan ve Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe imzaladı.

İşbirliği protokolü imzasından sonra OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, EMTA Kablo Sanayi ve Ticaret A. Ş. AR-GE Merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk daha sonra, Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nermin Bahşi ile Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Hüseyin Hilmi Aladağ’ı ziyaret etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar