29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Öğrenciler, Araç yarışlarına hazırlanıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler, Araç yarışlarına hazırlanıyor!
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) IARES Kulübü, TÜBİTAK alternatif araç yarışlarına katılmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) IARES Kulübü, TÜBİTAKalternatif araç yarışlarına katılmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi’nden 24 kişilik öğrenci grubu, 14-22 Eylül 2019 tarihleri arasında Kocaeli ve İstanbul’da gerçekleşecek TÜBİTAK ve TEKNOFEST tarafından organize edilen "Efficiency Challenge" yarışlarına hazırlanıyor.

Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Elecktromobile ve Hydromobile kategorileri için hazırlandıklarını ifade eden OKÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri Hunter vH (Hydromobile) ve Ekarte (Electromobile) adını verdikleri elektrikli araçların hedeflenen projeler için büyük önem arz ettiğini söyledi.

IARES kulüp ve proje danışmanı OKÜ Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Demir, "TÜBİTAK Efficiency Challenge Yarışmasına öğrencilerimiz son hızla fedakârlık göstererek hazırlıklarını yapıyorlar. Yarışlarda geçen sezon elimizden geleni yapıp üniversitemize kupa ile döndük. Bu sezon da en iyi şekilde şehrimizi ve üniversitemizi temsil etmek ve güzel bir başarı ile dönmek istiyoruz.’’ diye konuştu.

IARES Kulüp Başkanı ve takım kaptanı İsa Şahin ise yaptığı açıklamada, “Bu sezon iki aracımızın da motorunun yerli ve bizim imalatımız olması gurur verici. İmkânlarımız kısıtlı olduğu için motor sürücüsü çalışmalarımızı yarıda bırakmamız üzücü olsa da bu durumu en kısa zamanda aşıp sürücü ve aracın birçok donanımını yerli ve milli çalışmak istiyoruz. Yarışların dönüşünde bize inanan üniversitemiz ve şehrimize her zaman arkamızda oldukları için teşekkür eder ve umarım bu sezon da kupa ile döneriz.’’dedi.

IARES ekibi, desteklerinden dolayı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e ve sponsorları Tosyalı Holding ve Bağdatlı Makine olmak üzere, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi, Osmaniye Valiliği, Osmaniye Belediyesi, Mim-mak, Ferra filtre, OKÜ ENERMER, Osmaniye Ticaret Borsası, ARC Mühendislik, Meta Profil ve Gümüşerler Lastikçiliğe çok teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar