29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Evin havalandırma boşluğuna düşen tavşanlar kurtarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Osmaniye'de iki katlı bir evin havalandırma bacasından birer gün arayla 8 metre aşağıya düşerek üç gün mahsur kalan iki tavşan, yaklaşık 4 saatlik bir çalışma sonrasında kurtarılabildi.

Osmaniye'de iki katlı bir evin havalandırma bacasından birer gün arayla 8 metre aşağıya düşerek üç gün mahsur kalan iki tavşan, yaklaşık 4 saatlik bir çalışma sonrasında kurtarılabildi.

Olay, Yeni Mahalle 13020 Sokakta meydana geldi.

Yaz tatilinde alarak beslemeye başladığı, 'Karamel' ve 'Maviş' isimlerini verdiği tavşanlarından birinin sabah kalktığında yerlerinde göremeyen 5. Sınıf öğrencisi Recep Mert Gültekin (12) ailesine haber verdi.

Yapılan kısa süreli aramada, tavşanın havalandırma bacasından aşağıya düştükleri fark edildi.

Kendi çabalarıyla çıkartmaya çalıştıkları tavşanın düştüğü açık yer, bir tahta ile kapatılırken, diğer tavşan da aynı şekilde bir gün sonra onun yanına düştüğünü fark ettiler.  

Yardım için arayışlar içerisinde bulunan aile kurtarmada başarılı olamayınca Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği ile iletişime geçti.

Olay yerine gelen Veteriner Hekim Ali Laçinbala havalandırma boşluğunun açık olan kısmını biraz daha kırarak genişlettikten sonra, tavşanları bir ip ucuna bağladığı balık ağı ile çıkartmayı denedi.

İki bina arasındaki ara katta mahsur kalan tavşanlar, yakalama aparatıyla da bulundukları yerden alınamadı.

Bir çok yöntem denenmesine rağmen bulundukları yerden çıkartılamayan ve bir hayli korktukları anlaşılan tavşanlar, yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından baca içerisinden çıkartılabildi.

Muayene edilen ve sağlık durumları iyi olduğu anlaşılan her iki canlı havuç verilerek beslendi. 

Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "Önce erkek tavşanımız havalandırma deliğinden ardından dişi olanda aynı şekilde onun yanına düşmüş. Bir gün kadar orda kalmışlar.

Bir kova ile su ve havuç verilmiş ve kendi çabalarıyla ailemiz kurtarmaya çalışmış, ancak yakalayamamışlar.

Bizlerde balık ağı ile kurtarmayı denedik, duvarları kırıp pencereleri söktük. Çok zor bir noktadaydılar, üstten de alttan da ulaşılamayacak bir yerde, tam ortada kalışlar. En son demir parmaklıklar arasından ulaşarak bu tavşanları dört saatlik bir çalışma sonrasında kurtardık." dedi.

Tavşanlarına kavuşan ve çok mutlu olduğunu söyleyen Recep Mert Gültekin ise karamel ve maviş isimli tavşanlarını kurtaran ekibe teşekkür etti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar